Hyundai Tucson 2.0i CVVT DynamicVersion 2WD (2005)
Uitvoering | Tucson 2.0i CVVT DynamicVersion 2WD |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Voornamelijk door lichamelijke beperkingen eind 2004 me georienteerd voor aanschaf van een nieuwe auto met hogere zitpositie. Het toenmalige aanbod MPV modellen kwam om meerdere redenen niet in aanmerking. Hyundai had toen de Tucson reeds geintoduceerd. Met name het stoere uiterlijk en de complete uitvoering voor een aantrekkelijke aanschafprijs waren voor mij van doorslaggevende betekenis om dit model aan te schaffen. Het rijgedrag valt me behoorlijk mee. Ook het bekende overhellen vind ik zeer acceptabel. In de moter zit ondanks de 144 pk niet veel pit. Dit kan mijns inziens beter met een dergelijke moter. Naast het stoere uiterlijk, ziet het interieur er eenvoudig, doch netjes uit. De hoedenplank is een onding. Verder valt het verbruik me behoorlijk tegen. Ben daarom ook bewust V-power benzine gaan tanken. Lijkt wel iets verbeterd, verbruik ligt nu op 1:9 met continu gebruik van airco (was 1:8,5). Al met al een tevreden Tucson rijder.
Vlak na aanschaf problemen gehad met onbalans in de wielen. Nadat de dealer dit had geprobeerd op te lossen (3 keer) zonder resultaat heb ik dit elders laten uitvoeren (uitlijnen+balanceren). Dit probleem voor 90% opgelost. Blijft hier boven de 120 km/u. enigszins gevoelig voor. Laatste 10% is er niet uit te krijgen. Mede om deze reden Michelin banden laten monteren. Is een enorme vooruitgang vooral m.b.t de wegligging en comfort(aanrader)!
PRIVATE LEASE Hyundai Tucson