Hyundai Tucson 2.0i CVVT DynamicVersion 2WD (2004)
Uitvoering | Tucson 2.0i CVVT DynamicVersion 2WD |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Het eerste dat ons aantrok in deze wagen was (en is nog steeds) zijn uitstraling: robuust, maar toch niet zo"n groot bakbeest dat je er Nijmegen niet mee in durft (...). Daarnaast zijn twee tienerjongens natuurlijk een prima steuntje in de rug van pa om uiteindelijk van MPV over stappen naar SUV. Toen ook nog bleek dat de wagen binnen een week leverbaar was (hij was in navy-blue juist binnengekomen bij de dealer) was de koop snel gesloten.
Hoewel hij moest concurreren met mijn vorige wagen: een compleet uitgeruste andere Koreaan (de Daewoo Tacuma), wint hij op vrijwel alle punten. Het enige dat ik mis is de lendensteun in de bestuurdersstoel. Daar staat tegenover dat de overcomplete inrichting en natuurlijk de "looks" alles weer goedmaken. Nooit geweten dat rijden met cruise control zo relaxed is. Je hoeft nooit meer te letten op de flitspalen op de stadsautoweg..!
Met de hoge zit en de ruime blik rondom voel je je "king of the road". Neem daarbij de zeer goede wegligging en een tweeliter motor die je de nodige reserve biedt als je het nodig hebt (inhalen) en je vindt het zelfs vervelend om uit te stappen...
Het enige minpunt is natuurlijk het benzine-verbruik. Toch merk ik een kleine verbetering. De 12,2 liter op de 100 km die in het begin op de boordcomputer stond, is inmiddels gezakt naar 11 liter. Okee, dat is nog steeds 1 op 9, maar voor ’n wagen van bijna anderhalve ton is dat nog wel te doen. Daarbij moet ik opmerken dat ik vrijwel alleen maar stadsverkeer rijd, maar wel volgens het ’nieuwe rijden’.
Op de verschillende forums lees ik dat men over de hele wereld klaagt over het verbruik van de Tucson, maar vanuit de leverancier wordt er blijkbaar niets gedaan.
Mijn conclusie na 4 maanden Tucson-gebruik: een lekkere wagen, waarbij het enigszins hoge verbruik ruimschoots wordt gecompenseerd door een heleboel andere pluspunten.