Hyundai Tucson 2.0 CRDi VGT StyleVersion 2WD (2007)
Uitvoering | Tucson 2.0 CRDi VGT StyleVersion 2WD |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sinds anderhalve week in bezit van deze ’stoere’ Hyundai Tucson en de eerste indrukken en ervaringen zijn positief. Fijne diesel met voldoende kracht en de 6-bak snijd als een mes door zachte boter. Het interieur is rammel en kraakvrij!!
Heb gekozen voor lederen bekleding in donkergrijs (kleur dashboard) en dit maakt de Tucson helemaal ’af’. Zitpositie is (na wat geklungel met de draaiknoppen) prima en er is ruimte in overvloed. De hoge instap is fijn en praktisch(rugklachten) en je hebt een goed overzicht op de weg. Ook op de achterbank hebben medepassagiers niks te klagen. Kofferbak is lekker ruim en netjes afgewerkt. Jammer van dat ’rolgordijn’ wat een hoop ruimte (lees: hoogte) wegneemt. De construktie om de achterbank plat te gooien is top: letterlijk in 1 handomdraai.
De Tucson heeft een goede wegligging en is comfortabel afgeveerd. Ondanks de hoge carosserie helt hij minimaal over in bochten.
Hoewel ik nog niet veel kilometers heb gemaakt ligt het verbruik op korte ritten rond 1 op 12 en op de snelweg (cruisecontrol 100km/uur) 1 op 15.5
Geen problemen tot nu toe hoewel ik wel even een slordigheidje wil melden.
Ik heb mijn Tucson af fabriek besteld met stoelverwarming. Deze werkte niet bij aflevering van de auto. Ben verleden week daarvoor terug geweest naar garage en wat bleek: onze Koreaanse vrienden hebben verzuimd een voedingsdraad te leggen van de zekeringenkast naar de stoelen om de verwarming op aan te sluiten. Jammer.