Hyundai Tucson 1.6 T-GDI PHEV Premium (2021) #3
Uitvoering | Tucson 1.6 T-GDI PHEV Premium |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Net niet
Voorop gesteld: de auto heeft onmiskenbaar sterke punten zoals ik na ruim 6.000 km heb gemerkt:
* Hij is echt heerlijk ruim en overzichtelijk.
* Hij is (maar dat is persoonlijk) mooi.
* Hij is comfortabel (zelfs met 19" velgen) en stil.
*Eeh hele fijne geluidsinstallatie in de Premium uitvoering.
* De stoelen zitten voor mij (185 cm) prima en zijn uitgebreid verstelbaar.
* De auto is in mijn Premium uitvoering zeer rijk uitgerust met soms onzinnige dingen zoals het automatisch inparkeren, maar ook met fijne dingen als stoelventilatie.
* Hij is zeker gezien zijn gewicht en vorm redelijk zuinig: ik haal 1 op 15 als de accu leeg is en ik rustig (max. 100) rijdt.
Toch zijn er in de praktijk een aantal dingen die je tegen gaan staan:
* De navigatie is star, één letter fout betekent geen match en zoek het maar uit. Geen suggesties bij het intypen. Updates één keer per jaar alleen bij onderhoud en niet "on the air". En dan nog blijkt het kaartmateriaal niet recent.
* De garantie is 5 jaar maar in feite betaal je die zelf doordat elke 15.000 (!!) km onderhoud moet plaatsvinden.
* Slechte camera's want bijna onbruikbaar in het donker en bij lichte vervuiling.
*De automaat kent geen handmatige stand wat lastig is voor caravanners. De flippers worden na korte tijd snel weer overruled door de automaat en zijn dus vooral een zinloze gimmick.
* De handleiding (ruim 700 pagina's!!) staat stampvol ridicule waarschuwingen maar geeft te vaak geen essentiele informatie (bv verschil tussen de diverse rijstanden EV/HEV/AUT). De dealer heeft meestal ook geen idee!!. Ook kent de handleiding geen index met steekwoorden om iets te zoeken - ook de pdf-versie niet.
*De Bluelink app is erg beperkt. Ik mis verbruikscijfers, een link naar de handleiding, een link naar de pechhulp
Kortom een prima auto zonder echter enige verfijning zoals ik verwachtte: dus eigenlijk allemaal net niet.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Hyundai Tucson

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI PHEV N Line 4WD
- 2022

Hyundai Tucson 1.6 T-GDi PHEV 265pk AWD Aut. N Line I Carplay I Stoelventilatie I Stoelverwaming I Stuurverwarming I Navigatie I Camera I
- 2022

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV Comfort Smart SKY | Full Hybrid 230 PK | Panorama / Keyless / Carplay