Hyundai Sonata 2.5i V6 24V GLS Luxe (1999)
Uitvoering | Sonata 2.5i V6 24V GLS Luxe |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik heb de Sonata gekocht in overleg met de importeur. Mijn H200 die ik nieuw gekocht had, bleef problemen houden met het differentieel (een irritant gierend geluid). Na 2,5 jaar en vier vervangingen van het dif was ik het zat en heb ik de H200 (met 55.000 km op de teller) geruild tegen mijn huidige Sonata.
De Sonata heeft bijzonder weinig kilometers gereden voor een 3 jaar oude auto. Dit kwam omdat de vorige eigenaar straatvrees had gekregen; de auto werd dus bijzonder weinig gebruikt.
Ik heb de auto nu vijf maanden in mijn bezit en ben er erg tevreden over. Enige minpuntje is dat de achterbanden wat lawaai produceren.
Slechts een keer liet de auto mij in de steek op de snelweg: ik kreeg hem niet meer harder dan 60 km/uur. De Wegenwacht kwam na een uur en kon niets vreemds constateren. Het advies was naar de garage te gaan en de motorsoftware te laten uitlezen. Dit heb ik gedaan. Hier bleken twee foutmeldingen in te staan die verwezen naar een defecte "hoogstepunt sensor". Deze heeft de garage (onder garantie) vervangen. Sindsdien geen problemen meer, alleen pakt nu de kickdown wel erg laat op, pas als het gaspedaal bijna helemaal tot op de bodem is ingetrapt. Daar moet ik de garage nog even naar laten kijken.