Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi VGT 4WD StyleVersion (2008)

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi VGT 4WD StyleVersion (2008)

UitvoeringSanta Fe 2.2 CRDi VGT 4WD StyleVersion
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Nadat de Santa Fe begin juli werd afgeleverd hebben wij inmiddels bijna 6000km gereden. De meeste kilometers zijn gemaakt tijdens een vakantie naar Zwitserland en Italie, met een caravan van 1500kg achter de vol beladen auto. De Santa Fe blijkt een comfortabele, stille en stabiele trekauto te zijn. Hoewel je met een combinatie van ongeveer 4000kg onderweg bent kom je nooit vermogen te kort. Met name het hoge koppel van 350Nm vanaf 1800 toeren is heel prettig. Wel vind ik de automatische versnellingsbak erg traag schakelen. Vooral bergop heeft de bak veel bedenktijd nodig waardoor de auto onnodig snelheid verliest. Uiteindelijk kom je wel boven, maar het is geen prettig gevoel. Zelf handmatig schakelen helpt wat dat betreft niet veel. Zonder caravan achter de auto heb je hier eigenlijk geen last van en gaat de auto overal spelenderwijs omhoog en ook weer omlaag: de remmen zijn bijzonder krachtig. Als geheel voelt de auto degelijk en vertrouwenwekkend aan.
Het verbruik valt mij tot nu toe wat tegen, maar zoals gezegd is de auto nog niet echt los gereden: solo een krappe 1 op 10, met de caravan zelfs 1ltr. op 7km. Ik hoop dat dat in de toekomst wat zuiniger wordt. Olieverbruik minimaal, niets hoeven bij te vullen.
Positieve punten van de Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi: ruim, comfortabel ( laag geluidsniveau ), mooi exterieur, komplete uitrusting en veel value for money.
Negatieve punten: gebruikte kunststoffen zjn van slechte kwaliteit en erg krasgevoelig, hoge verbuik. Met name bij dat eerste punt merk je het verschil met de Volvo die ik hiervoor reed. Het enorme prijsverschil moet toch ergens merkbaar zijn nietwaar!
Als geheel ben ik bijzonder tevreden en is mij de stap terug vanuit een premiummerk als de Volvo naar deze Hyundai niet tegen gevallen. Ik zie de komende jaren daarom met plezier en vertrouwen tegemoet. Foto\\\'s houden jullie nog even tegoed.

Update.
Zoals beloofd volgen hier een paar foto\\\'s van mijn auto. De door mij gekochte uitvoering is een Supreme, waarbij met name de aluminium lijsten in het interieur opvallen. Een enorme verbetering in vergelijking met het nephout! Verder heeft deze uitvoering als extra de 18\\\" velgen ( mooi ), ESP, parkeersensoren achter en knipperlichten + instapverlichting in de buitenspiegels. Wat ik dan weer jammer vind is dat die spiegels niet electrisch inklapbaar zijn!
Vorige week heb ik de bestuurdersstoel 3 cm laten verlagen en verder naar achteren laten plaatsen. Met mijn lengte van 2 meter zit ik nu nog beter in de auto, want het was origineel wel wat aan de hoge kant. Verbruik lijkt zich te verbeteren: laatste meting 1 op 11.

Afgezien van een mankement aan het achteraf ingebouwde klasse 3 alarm zijn er geen problemen geweest.