Hyundai Kona Electric 64kWh Premium Sky (2020)

autoreview

Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona ElectricHyundai Kona Electric

Signalement

UitvoeringKona Electric 64kWh Premium Sky
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2020
KM-stand bij aanschaf10 km
KM-stand laatst10 km
Lezerswaardering: 53%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Goed maar niet top

 • 10 km

De Kona is een rijk uitgeruste auto met een fijn groot rij-berijk (64Kw uitvoering). De aangeprezen 480km haal je nooit, maar dat is bij alle elektrische auto's. 450Km echter was zeker haalbaar en 425km is een veilige waarde. Als het vriest gaat er ca. 80km vanaf. De auto is wat stug en de stoelen zitten vrij stevig. Niet een lekkere zachte comfortabele reisauto, maar precies wat de autocoureurs van de autoweekbladen altijd willen.

De fysieke knoppen lijken een beetje onlogisch in de auto gestrooid te zijn. Zo zijn de knopjes voor lane assist, ESP en dodehoek waarschuwing links naast het stuur geplaatst, terwijl auto-hold in de middenconsole zit. Het ene knopje heeft een lampje ter indicatie dat de functie aan staat, maar de andere weer niet. De stand van de hold functie wordt niet 'onthouden'; elke keer als je de auto start moet je deze dus indrukken; erg irritant.

De auto is voorzien van een kunstmatig autorijgeluid. Gelukkig kun je het uitschakelen met het knopje 'VESS', maar helaas wordt de stand van dit knopje niet onthouden. Het Heads-Up display is heel helder en wordt geprojecteerd op een klein plastic schermpje wat omhoog komt. Waarom het niet gewoon op de voorruit wordt geprojecteerd, zoals bij de Toyota Prius is mij een raadsel.

De kofferklep voelt niet als een solide klep aan, beetje blikkerig. De stoelen zijn geheel elektrisch verstelbaar en geven veel steun. ze kunnen verwarmd worden in drie standen, en ook met lucht gekoeld worden in drie standen.

De auto heeft 'flippers' aan het stuur om in te stellen hoe hard de auto op de electromotor moet afremmen als je het pedaal los laat. In de praktijk heb ik deze vrijwel niet gebruikt. In de zwaarste stand lijkt het een beetje op de e-pedal van Nissan Leaf, met dat verschil dat de Leaf ook door blijft remmen tot de auto werkelijk stil staat, en de Kona niet.

De lane assist werkt niet goed bij hogere snelheden (120km/u). De auto gaat daarbij gemakkelijk lichtjes slingeren. Bij afritten heeft de lane assist soms de neiging om de auto de afrit te laten nemen, dus handen aan het stuur!

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Hyundai Kona

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens