Hyundai Ioniq Electric Premium (2019) #3

Uitvoering | Ioniq Electric Premium |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Van Diesel naar Elektrische
Als trouw Autoweek fan heb ik besloten een review te schrijven van mijn nieuwe auto.
Ik start met deze, spelfouten ga je zeker tegenkomen, maar hopelijk lees je daar doorheen.
Eerst een stukje achtergrond. Al enkele jaren diesel is vrolijk door het leven. Met een aantal Volvo’s in het verleden was ik een blije weggebruiker. Het gevoel van veiligheid en het conform van Volvo was voor mij goud waard. Iets anders rijden was geen optie, was…
Ik rij redelijk veel, zo’n 65k aan kilometers per jaar. Waarheen? Geen idee, maar dat het toch elk jaar zo is weet ik wel. Mijn logica was dan ook afgeschreven auto’s kopen om de kosten zo laag mogelijk te houden. De laatste jaren kocht ik v50’s rond de 3 ton. Dikke diesels met veel opties die ik na 2 jaar rijden op export zette. Dit werkte top! Maar toch is dit verleden tijd.
Vrouw lief rijdt een saab 9-3 cabrio op gas, een leuke auto maar ook een zo genoemde ‘’ money pit’’ na op een zondag weer eens het huishoud boekje op orde te maken zag ik wat die auto’s koste per jaar. Laat ik zo zeggen, de hypotheek is de helft..
Dus daar begong het idee, kan het goedkoper en zo ja wat zijn de opties. Het idee om de Saab te ruilen voor een aygo snuffelde snel, te klein en de besparing niet waard. Toen kwam het idee van een elektrische auto. Nu geen wegenbelasting, veel goedkoper in onderhoudt en natuurlijk in verbruikt. Na wat reken werk bleek het de besparing waard te zijn.
Op deze site las ik de verschillende ervaringen van occasions rond mijn budget van 23k.
2 optie bleven over, de E- Golf en de Hyundai Ionic. De E-golf vond ik het meeste op een ‘’ normale’’ auto lijken. Echter de beperkte range was toch wel een ding. De Hyundai vond ik een knap ding en ondanks het kleine accu pakket is de range vrij goed te doen.
Na wat proefrijden was mijn oog gevallen op een rode Ioniq, full option en maar 2 jaar oud. Het idee van fabrieksgarantie en de toch redelijke prijs trok mij over de streep.
En nu rij ik er inmiddels een maand in. De ionic bevalt. Het is een zeer complete auto, hij zit wat harden dan de Volvo maar zeker niet slecht. Alle rijhulp systemen werken goed. Zeker op de snelweg is het een plezierige auto om te rijden. Het omgaan met de range is nog wel even wennen. Waar ik vroeger een tankstation opzocht als ik nog 200 KM zag staan ben ik nu zo goed als vol. Nederland heeft een goed netwerk aan laadpalen en tot op heden heb ik nog geen problemen gehad met ergens komen.
Het feit dat ik een eigen oprit hebt maakt laden ook wel extra makkelijk. Tot op heden heb ik nog geen spijt van mijn overstap, als is het geen Volvo ben ik toch erg tevreden. En na een tijdje rijd het als een gewonen auto.
Over een tijdje zal ik weer een update plaatsen.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Hyundai Ioniq 1.6 GDI Comfort Hybrid Automaat / NAVIGATIE / LMV / AIRCO CLIMATE CONTROL / ADAPTIVE CRUISE CONTROL / KEYLESS ENTRY / KEYLESS START&GO / ACHTERUITRIJ CAMERA / BLUETOOTH / DEALER ONDERHOUDEN / HISTORIE AANWEZIG /
- 2016

Hyundai Ioniq 1.6 GDi Premium / Eerste Eigenaar / Fabrieksgarantie t/m 27-02-2024 / Lederen Bekleding / Glazen Schuif/Kanteldak / Stoel- en Stuurverwarming / Adaptieve Cruise Control / Climate Control / Android Auto/Apple CarPlay / Elektrische Stoelverstelling met Geheugen / Camera / Infinity Geluidsysteem / Dealer Onderhouden /
- 2019

Hyundai Ioniq Comfort EV | 1e Eigenaar! | Navigatie | Camera | Cruise Adaptive | Parkeersensoren | Clima | Infinity Audio | Lane Assist
- 2018

Hyundai Ioniq – 2017 – 166.125 km - Accudegradatie