Hyundai i10 1.0i i-Motion (2017)

autoreview

Hyundai i10
Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10 faceliftHyundai i10 facelift

Signalement

Uitvoeringi10 1.0i i-Motion
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017
KM-stand laatst40.000 km
Lezerswaardering: 60%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

degelijk en betrouwbaar

 • 40.000 km

In 2016 heb ik een saab-93 cabrio uit het jaar 2000 aangeschaft. Dit was ook mijn eerste eigen auto. Helaas maar kort plezier beleefd vanwege de hoge onkosten in 1,5 jaar tijd ruim 2500 euro aan onderhoud kwijt, 3x waren steenmarters de boosdoener en allerlei kleine zaken. Natuurlijk wist ik dat een saab-93 geen goedkope auto was om te bezitten, maar nu liep ik er echt op leeg en dat was niet de bedoeling. Op zoek naar wat goedkopers.

Ik zag toevallig een nieuwsbericht voorbij komen over de in 2017 gefacelifte i10. Aangezien deze auto als een van de beste uit de test kwam, ging ik naar de plaatselijke hyundai dealer om eens een kijkje te nemen. Ze hadden een aantrekkelijke private lease deal. Ik heb een contract afgesloten voor 4 jaar. Hiermee was ik stukken goedkoper uit dan wanneer ik de saab-93 had gehouden.

Toen ik de i10 in ontvangst had genomen gaf dit gelijk een fijn gevoel. Geen stress meer over onkosten of betrouwbaarheidsissues. De auto rijdt lekker maar wel heel anders dan de saab, onzin om dit met elkaar te vergelijken maar toch. De i10 is op rechte stukken een stuk stabieler dan de saab, 2x zo zuinig, maar ook een stuk minder leuk om te rijden. Het wow gevoel ontbreekt maar toch heb ik de afgelopen 4 jaar gemerkt ik de betrouwbaarheid en gebruikskosten ook steeds belangrijker vind.

Tijdens de 4 jaar i10 rijden is er nooit iets mee aan de hand geweest. Elk jaar naar de dealer voor een onderhoudsbeurt, verder geen technische bijzonderheden. Betrouwbaar onopvallend vervoer. Al met al heb ik fijn gereden in de i10. De uitrusting van de auto was mager (een gunstiger leasetarief had de voorkeur bij aanschaf). De opvolger van deze i10 mag dan ook best wat sportiever, meer aangekleed en wat meer het wow gevoel geven. Een kleine auto heeft de voorkeur aangezien ik alleen ben en niets geef om een 'dikke bak'. Ik heb absoluut niets met VAG- of franse auto's. Hierdoor kom je al snel uit op weer een i10 of een Picanto. Met beide proefgereden en tot de conclusie gekomen dat de i10 het best bij mij past. Daarom heb ik een i10 n-line aangeschaft. Binnenkort zal ik hier ook een review over schrijven.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Hyundai i10

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
Leaseplan
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 329
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens