Honda Jazz 1.4i LS (2003)

Honda Jazz
Honda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda Jazz - interieurHonda Jazz - interieur

UitvoeringJazz 1.4i LS
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Alles bevalt!
De ruimte is gigantisch. De auto rijdt gemiddeld, met veel korte ritjes 1 op 14. Gaan we echter een langer stuk rijden dan kom je gemiddeld uit boven de 1:21.
Op vakantie gaan is geen probleem. Wat je moet weten:Wat er extra onder de bank kan (de benzine tank zit nl. onder voorstoelen). De auto is wat stug geveerd, zeker na het plaatsen van de Pirelli P 5000 195/50 banden, maar hij ligt als een blok op de weg! Maar ’mijn voorkeur’ van vering is ook stug! (smaken verschillen nu eenmaal)Maar ondanks de ’stugheid’is er geen kraakje en/of rammeltje waar te nemen. Zelfs collega’s die regelmatig met mij meerijden zijn hier verbaasd (positief) over. De extra armsteun die ik heb laten plaatsen was niet goedkoop maar een heerlijk stukje luxe, zeker voor de lange rit.De motor is voldoende voor dagelijks gebruik, pittig en toch zuinig. Echter wanneer er een 1.5 Vtec komt, net zoals in Amerika, dan komt deze voor de deur te staan. Ga je nl. met een volgepakte auto en 2 kids op vakantie en de airco aan, dan mag er iets meer power zijn! De dealer in krimpen aan den ijssel is ook voorbeeldig geweest met o.a. de aflevering en de service beurten !
Een aanrader voor iedereen (niet alleen de auto, maar ook de dealer), zie natuurlijk ook de AutoWeek Tevredenheidstrofee!
Je ziet ook dat de auto wat sportiever wordt door de 15’ ipv 14’ velgen en een vleugeltje.
De auto is nu 2 jaar en 4 maanden oud en er staat bijna 30000 km op de teller.
1e onderhoudsbeurt was precies 100,=
2e onderhoudsbeurt was iets meer dan 180,=

Als laatste wat ik wil vermelden is de binnenruimte, als voorbeeld met gemak gig er een douche deur in (in verpakking) die verpakking was 210 cm bij 95 cm! En ik kon met gemak nog rijden.
Ook meerdere tuinpalen van 240 cm gingen in de auto (ps met het raam dicht en de balken laggen op het dashbord)
Dit om je een idee te geven hoe ruim de Jazz nu eenmaal is!
Ja ik weet het, het is een hoop positiviteit maar het is echt de waarheid! Tot later.

UPDATE 26-02-2006 VOLGEPAKT EN WEL OP NAAR DUITSLAND!
De auto heeft het wederom prima gedaan, alles is meegegaan en nog zelfs ruimte over om wat drankjes uit Duitsland mee te nemen. Gemiddelde snelheid 120 kph en volgepakt met bagage en dus mijn bredere banden met een verbruikt van een op 16,9.
Ik heb de nieuwe Honda Civic Hybride zien staan bij de dealer, mooi hoor, alleen andere velgen svp.

UPDATE 12-03-2006 Wederom velgen beschadigd!
Wederom heeft mijn vrouw de velgen beschadigd, dit is al de 3e keer. Ze is lief hoor, maar ze kan niet rijden. Volgende auto maar wieldoppen?

UPDATE 22-03-2006
Ingeruild voor de Nissan 1.6 First Note.
Ook een hele fijne auto, met meer pit dan de Jazz, en net zo ruim maar toch een behoorlijke hogere zit !
Levertijd ongeveer 3 maanden, tot die tijd volop nog genieten van de Jazz.

UPDATE 16-05-2006
NISSAN NOTE IN GEBRUIK GENOMEN.
WIL JE EEN SPORTIEF RIJDENDE 2E HANDS JAZZ KOPEN GA NAAR DE HONDA DEALER IN KRIPMEN AAN DEN IJSSEL. (HET IS GEEN STREPEN TREKKER)

Het enige echte probleempje was, het niet netjes stationair lopen! De dealer heeft em effe gereset en toen was het voorbij! Bij bevroren ramen, is ook vaak de binnen zijde van de auto (voorraam) bevroren. Hebben meer Jazz eigenaren hier last van?
Voor de rest geen problemen, uiteraard! It´s a Honda!