Honda Jazz 1.5 Hybrid Executive (2020) #3

Honda Jazz 1.5 Hybrid Executive (2020)
Honda Jazz 1.5 Hybrid Executive (2020)Honda Jazz 1.5 Hybrid Executive (2020)Honda Jazz 1.5 Hybrid Executive (2020)Honda Jazz 1.5 Hybrid Executive (2020)Honda Jazz 1.5 Hybrid Executive (2020)Honda Jazz 1.5 Hybrid Executive (2020)

UitvoeringJazz 1.5 Hybrid Executive
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020
Lezerswaardering: 46%Keuze van de redactie

Aanschaf Honda Jazz 1,5 I-VTEC HEV Executive e-CVT

Op zaterdag 27 september 2020 de Honda Jazz gekocht. Na een proefrit was ik zeker overtuigd. Mijn huidige auto ingeruild, ook een Honda, de HRV, een Diesel, hand geschakeld.
Overgestapt na bijna vierenhalf jaar i.v.m. het huidige diesel gezeik. De Honda HRV was tot op heden een van de beste auto's die ik heb gehad. Nu dus de Jazz, hybride en voor het eerst in mijn leven een automaat. Goede recensies gelezen, en test bekeken, kijk ik erg uit naar deze Jazz. Ben een Honda fan, dus verwacht weer dat hij prima aan mijn eisen zal voldoen. Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar het verbruik, wat ik ook zeker bij zal gaan houden, zoals ik dat ook gedaan heb met de HRV, waar ik als record 1243 km op 45 liter heb gereden.
Klik op de link hieronder, dan zie je daar het verbruik van de HRV.https://www.autoweek.nl/verbruik/19696/honda-hr-v-16-i-dtec-executive-2016/
De auto komt, volgens mijn dealer eind oktober, begin november, ik kijk er naar uit.

Geleverd

• 13 km

Op zaterdag 28 november de auto opgehaald. 6 weken levertijd is voor Honda al heel netjes. Ik kom al jaren bij mijn dealer Van Roon in Krimpen aan den Ijssel en daar is alles altijd super geregeld. Ga je voor een Honda kan ik je die echt aanraden. Kleine dealer, al jaren officiele Honda dealer, heeft ervaring en neemt de tijd voor je.
Ik heb er nu 1 dag mee gereden, en hij rijdt geweldig. Bij de 1000 km kom ik met een wat uitgebreidere rij ervaring.

De eerste 1000 kilometer zitten erop

Nou de eerste 1000 kilometer heb ik erop zitten, 1070 om precies te zijn. 1e keer getankt, 854 km, net iets meer als 36 liter getankt. Nieuwe auto's rijden altijd lekker natuurlijk, maar ik heb er in mijn leven best wel wat gehad, ben nu 56. Maar bij deze stap ik steeds met een glimlach in en uit. Wat is dat voor mij een heerlijke auto. Misschien niet zo zeer het uiterlijk, want de vorige, de HRV op diesel vind ik nog steeds prachtig, en ook de laatste versie van de CRV, met ook dezelfde Hybride motor als in mijn Jazz, daar lik ik mijn vingers bij al. Maar economisch, verbruik (denk ik) en de kosten van de auto zelf, verzekering, wegenbelasting en ook de aanschaf waarde, maken mij erg blij met deze auto. Ik vind het geweldig om er zo zuinig mogelijk mee te rijden, dus als ik de auto laat uitrollen bij b.v. een stoplicht, en bij een helling gebruik ik al gauw de B schakelstand om de accu weer wat sneller op te laden.
De eerste 1000 kilometer zijn heerlijk voorbij gereden. Geen bijzonderheden wat de motor betreft, gaat prima.
Ik wil alleen nog even terug naar de dealer omdat ik de app heb gedownload van Honda, maar het koppelen lukt niet, moet terug naar de dealer geeft de app aan om iets van telecom aan te laten zetten. Wellicht verklaart dat ook dat het spraak systeem niet werkt, of ik doe iets verkeerd, en ik heb ook het idee dat de verkeersinformatie niet werkt, geeft wel aan in de navigatie dat hij aan staat, maar er zijn geen abonnementen in de buurt geeft hij aan. Nou in de omgeving Rotterdam moet dat geen probleem zijn. Dus ik zal de dealer is gaan mailen.
Bij de volgende tankbeurt zal het wel online te zien zijn op Autoweek, dus daar kun je het verbruik in de gaten houden.
Overigens heb ik nu dus de foto's veranderd die had ik op internet gevonden, terwijl ik mijn auto nog niet had. Nu staat dus de goede auto op de foto's. Nu kloppen de velgen wel, voor de kenners dus. Ook zit er stuurverwarming op, de Executive versie dus. Ik heb geprobeerd rijdend de spiegels in te klappen, is me nog niet gelukt.
Alle veiligheid systemen heb ik aanstaan, is even wennen geweest, maar ik vind het nu heerlijk, en het werkt tot nu toe perfect.
Bij 10.000 kilometer kom ik weer bij jullie terug, dan wat meer over het verbruik, en hoop ik dat alles is opgelost wat betreft de app, navigatie en het spraak gedeelte.
Ondanks deze moeilijke tijd wens ik iedereen fijne en gezonde feestdagen toe.

10000 kilometer

Afgelopen donderdag, 17 juni 2021 de 10.000 kilometer bereikt, dus weer tijd voor een update.
Om maar eerst even op het vorige review terug te komen, ben inderdaad naar de dealer geweest voor het activeren van mijn app, en dat is gelukt, een leuke gadget is dat. Ook mijn telefoon werkt goed, de spraak herkenning werkt. Nog niet met het navigatie systeem, en ook de verkeersinformatie werkt niet, files worden niet vermeld. Ik heb de dealer meegedeeld dat bij de eerste beurt, dus over een half jaartje nu ze er weer naar moeten kijken. Er zal ondertussen wel een update van het systeem zijn gekomen, hopelijk dus ook een Nederlandse versie.
Dan heb ik ook (eindelijk) het knopje gevonden waarmee je al rijdend je buitenspiegels kan inklappen, handig heb ik al een paar keer in smalle straten gebruikt.
Ja en dan wat over het rijden. Ik ben heel tevreden, nog geen rare dingen meegemaakt. Alles gaat prima tot nu toe. Het rijdt heerlijk, hoor geen vreemde geluiden, en hij wordt steeds zuiniger. Met een beetje geluk haal ik met de tankbeurt waar ik nu mee bezig ben voor het eerst de 1000 kilometer, en dat met 37 a 38 liter, je kunt het hier volgen (https://www.autoweek.nl/verbruik/27452/honda-jazz-15-hybrid-executive-2020/ Hij is trouwens bij warm weer, zo boven de 20 graden wel veel zuiniger dan met koud weer is mijn ervaring. De boordcomputer geeft nu na 10.000 kilometer 4,41 aan . Regelmatig zit ik onder de 4, nu zelfs op 3,5 liter per 100 kilometer. Dus die gaat nog wel iets zakken denk en hoop ik. Maar voordat ik de auto kocht, was ik al tevreden met 900 kilometer op 1 tank benzine, en dat is nu de standaard, dus ik ben al tevreden. Moet daarbij wel vermelden dat ik wel een zuinige rijder ben. Snelweg 90 kilometer per uur, en soms blijf ik achter een vrachtwagen rijden, met een nog iets lagere snelheid. Ik rij over het algemeen niet gek veel in de stad, maar als ik dat doe dan is hij met warm weer erg zuinig, 3 liter op 100 kilometer. Denk dat hij nou niet veel zuiniger gaat worden.
Trouwens de verkoopcijfers vallen mij erg tegen. Nu ligt het gemiddelde maandverkoop zo rond de 35. In totaal zijn er van deze Honda Jazz Hybride ruim 550 verkocht en dat verbaasd me. Misschien is het toch zijn uiterlijk of zijn prijs.
De volgende update zal zijn als er 20.000 kilometer op staat, dan zijn eerste beurt, ben benieuwd wat dat kost, want ik de laatste 10 jaar alleen maar diesel gereden. Zal zo begin december zijn. Tot dan.
Groetjes Rob

10,0