Honda HR-V 1.5 Hybrid Advance (2023)
| Uitvoering | HR-V 1.5 Hybrid Advance |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2023 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 36.908 km |
| KM-stand laatst | 37.700 km |
Pech of toch groot minpunt?
Op 1 december 2025 een bijna drie jaar oude Honda HR-V gekocht bij de Honda dealer In Alphen a/d Rijn. Belangrijkste reden: oude auto (VR Golf) al weer 10 jaar oud en willen weer nieuwer en wat hoger rijden.
Rij-ervaring eerste weken: rijdt heerlijk, zit lekker, veel nieuwe snufjes t.o.v. vorige auto die nuttig zijn. Het hybride rijden bevalt ook goed. Op 7 februari 2026 heb ik de Honda HR-V in de overdekte parkeergarage P3 van Schiphol geparkeerd en op 11 februari 2026 na een 22 uur reizen (en een fijne vakantie) startte de auto niet. Daarna slechte ervaring met Honda assistance (van het kastje naar de muur sturen want de fabrieksgarantie was net een paar weken verlopen) maar na een uur toch achter het goede telefoonnummer gekomen waar de Wegenwacht binnen een half uur ter plaatste was en de auto binnen enkele minuten aan de praat had.
Volgens de Honda dealer is dit niet heel gek als een auto in de winter vier weken stil staat. Toch was ik teleurgesteld omdat ik deze zelfde situatie met vorige auto’s nooit heb meegemaakt. Schijnt te komen door veel meer elektronica die tijdens het stil staan aan de praat gehouden moet worden. Ik twijfel nog over een nieuwe accu (wel gek om na twee maanden al een nieuwe accu te moeten kopen).
Mijn volgende ervaringen volgen!