Honda HR-V 1.5 Executive (2016)
Uitvoering | HR-V 1.5 Executive |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Honda HR-V 1,5 EXECUTIVE (2016)
We hebben er lang op moeten wachten, ongeveer een half jaar maar we konden eindelijk de nieuwe auto oppikken. We waren op zoek naar een ruimere, praktischere auto dan de Toyota Verso-S die we hadden. We wilden SUV rijden en geen station wagon. En in dit segment zijn er niet veel SUV's (2016) die deze binnen ruimte en bagageruimte bieden, leuk uit ziet en goed rijdt. Net als Toyota zou Honda ook een kwalitatief prima product moeten zijn, dus hebben we voor de Honda gekozen.
De auto stond buiten op ons te wachten in de zon. In de BRILLIANT SPORTY BLUE kleur zag de auto we waanzinnig goed uit. Helaas was er een probleem met de bekleding van het stuur. Er waren een aantal naden aan de achterkant van het stuur los. Het zou opgelost worden door een nieuw stuur te plaatsen.
Het koste even wat tijd om alle systemen te verkennen in de auto. Maar na een aantal ritjes waren we eraan gewent. Handig die verkeersbord herkenning met limiter en Lane departure warning. Navigatie werkte prima. De auto rijdt prima, kan er goed mee door de bochten en heeft een goede mix tussen comfortabel en stabiel. Erg tevreden met de aankoop.
aanvulling
Helaas hebben we al veel problemen met deze auto gehad. Zal ook niet snel meer kiezen voor een Honda.
Een aantal zaken op een rij:
1. Stuur bij levering niet goed (stik naden lieten los). Vervangen onder garantie. (0 KM)
2. Regen sensor deed het niet. Ruitenwissers bleven wissen ook al was het droog. Regens Sensor en Computer vervangen. (0 KM)
3. Ratelend geluid bij optrekken bij warm weer vooral. Ik heb dit gemeld na de zomervakantie, we zijn toen met de auto naar Zwitserland geweest. Als het warm weer is hoor je een ratelend geluid bij het optrekken in de eerste versnelling. Geluid komt van voorkant onder de auto. Ze hebben de versnellingsbak gereviseerd maar dat heeft niet geholpen. Toen hebben ze de koppelingsplaten vervangen, toen ik uit de garage weg reed knalde de aandrijving as onder de auto uit. Die hebben ze toen ook vervangen maar nog steeds maakt hij dit geluid. Is nooit opgelost. Ga ook niet meer naar de Garage waar de auto gekocht is (14000 KM).
4. Kofferbak Cilinders kapot. Kofferbak klep ging niet meer zelf omhoog. Vervangen onder garantie bij andere Garage. (40000 KM)
5. Ophangpunt hoedeplank afgebroken. (52000 KM) Auto buiten garantie vervanging heb ik betaald.
6. Kofferbak Cilinders weer defect… lekken olie. (55000 KM) Heb beroep gedaan op garantie op onderdeel dat al een keer vervangen is nog geen 4 maanden terug.
7. Het Garmin Navigatie Systeem werkt goed behalve de updates. Deze kan je via Garmin express op de PC met een USB-stick updaten. Alle updates die ik doe gaan bij 99% fout. Met verschillende USB-Sticks geprobeerd. De kaarten zijn wel volgens het systeem wel up to date naar de handeling, maar toch vervelend dat ik deze foutmelding krijg. Garage en Garmin kunnen geen oplossing bieden.
De grootste ergernis die ik heb van Honda is dat ze geen kantoor in Nederland hebben. Honda zegt ga maar naar Dealer wij doen niets, en als de Dealer geen goed werk levert zit je met een probleem. Deze HR-V is geproduceerd in Mexico en dat is te merken. Ben ervan overtuigd als deze uit Japan zou komen dat de bouw kwaliteit veel beter zou zijn. Onze vorige auto, de Toyota Verso-S kwam uit Japan, was nog als nieuw toen we hem inruilden. Ook de Daihatsu Sirion die we hebben gereden kwam uit Japan en was niet kapot te krijgen.
Jammer Honda maar ik kies volgende keer weer voor Toyota.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee