Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC Comfort Business Edition (2014)

Honda Civic Tourer
Honda Civic Tourerhonda civic tourerHonda Civic TourerHonda Civic TourerHonda Civic TourerHonda Civic TourerHonda Civic Tourer

UitvoeringCivic Tourer 1.6 i-DTEC Comfort Business Edition
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2018

1 jaar in gebruik

Bijna 1 jaar de trotse eigenaar van deze Honda Civic Diesel. Voor ons gezin met 2 dochters en op vakantie met een caravan is deze alles kunner prima en meer dan verwacht. Voor woon werk verkeer is mijn vrouw heel tevreden.
Hebben een paar kleine puntjes waar we toch minder over te spreken zijn maar vinden het buiten deze puntjes een top (gezins) auto.
Wat kan er dan beter? Nou het verbruik is niet de beloofde waarde maar ronde de 5,2 L op de 100 KM bij gecombineerd gebruik.
De draaicirkel is wat groot
De achterkant is wat laag en schraapt nogal eens met een caravan over de bodem (met juiste kogeldruk).
De stoelen voor zitten niet lekker, mist wat steun in de rug of verstelbaarheid.
Dit is onze eerste Honda en hiervoor hebben we Skoda fabia combi, ford focussen gehad. Moet zeggen dat dit wel weer een nieuwe ervaring is die als een meerwaarde wordt ervaren.
1 grote iritatie van zowel mijn vrouw als mij is dat het lijkt dat de boordcomputer altijd 1 a 2 seconde achterloopt. Ik ben al voorbij de struiken als de parkeersensoren gaan piepen, de automatische licht sensor en camera bedienen ook het groot licht, als er een tegenligger komt en je het handmatig uit wilt zetten heeft hij het ook net door. Dat is en blijft irritant.
Het geweldig ruimtelijke gevoel en enorme bergruimte is super.
De rij ervaring is top, wat een lekkere wagen, strak door de bochten, lekker hard waar het kan, even inhalen. Geen probleem, zelfs niet in eco modus.

Conclusie naar 1 jaar: top wagen die zijn geld meer dan waard is en waar met een paar kleine verbeteringen in de volgende versie Honda van een 9 naar een 10 kan gaan.

9,5