Honda Civic Coupé 1.6i LS (1996)
Uitvoering | Civic Coupé 1.6i LS |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Heerlijke reisauto die zowel comfortabel als sportief is ingesteld.
Wel ben ik van mening dat de auto licht ondergemotoriseerd is, zeker in zijn 5 moet je soms opletten met inhalen op de snelweg. Terugschakelen naar zijn 4 is dan het advies. Gelukkig levert dat geen problemen op, want de motor houdt wel van hoge toeren.
Versnellingsbak gaat met gevoel en soepel door de versnellingen. Remmen zijn helaas niet geschikt voor deze auto en laten de auto soms naar een linker/rechterkant afwijken. Niet altijd een lekker/veilig gevoel.
Stoelen zijn prima voor iemand van 1.80m en 90kg. De zit is lang vol te houden zonder echt met pijn uit te stappen. Aan ruimte geen gebrek in de auto, maar voor gezin niet geschikt. (duh, tis een coupe)
Motor stationair niet altijd constant, zelfs 1 keer naar 0 toeren gezakt zonder af te slaan !?! Maar het levert verder geen problemen op.
Dik pluspunt, motor start altijd.
Perfecte wegligging en zeker met dikkere sloffen eronder.
Verbruik van 1 op 12 ben ik niet ontevreden mee.
Kan wel zuiniger als je geen 140 rijd, maar netjes 100/120.
Eigenlijk 20000km gereden zonder echte problemen.
Update: 14-06-07
De Honda heb ik uiteindelijk verkocht in maart 2007. De stoelen en de lage instap gingen me op den duur toch irriteren. En mijn achterbank was onbruikbaar geworden door mijn puppie, hoop haren en modder. Ik heb maar een station gekocht.
De remmen zijn nog altijd niet mijn favoriete onderdeel van de Honda. Ook de kracht in zijn 5 bleef een gemis. Verder weinig problemen met de auto gehad. Toch een hoop probleemloze kilometers (50000!) gereden in korte tijd.
Kortom, ben je met zijn 2en, wil je een redelijk sportieve, niet dure auto, dan is de Honda Coupe een goede keus.
Uitlaat vervangen.
Remmen waardeloos.