Honda Civic Coupé 1.6i LS (1997)

autoreview

Honda Civic Coupé 1.6i LS (1997)

Signalement

UitvoeringCivic Coupé 1.6i LS
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2001
KM-stand bij aanschaf176.000 km
KM-stand laatst214.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Introducing ... US-built Civic Coupe 1997

 • 177.000 km

Ok ... momenteel staan er dus 3 autos te Casa Alfons0016 en dat is er 1 teveel ... de Civic Coupe 1997 is er gekomen omdat ik eind April mijn Civic 5d 1.8 2009 terug geef aan mijn werkgever (de Civic werd geleased en ik verander binnenkort van werk). Dat het weer een Honda ging worden stond zo goed als vast, dat het uiteindelijk een Coupe geworden is, was eerder toevallig.

Mijn oog viel op een zeer proper onderhouden Coupe in Milano Red (nuja, intussen eerder Milano Pink, u kent het probleem met een rode auto) en de deal was vlug rond. Eerder reed ik al met een 3d van dezelfde generatie en dat was een zalig karretje ... enkel die 1.4 met 90pk was net te krap ... deze Coupe heeft een 1.6 met 105pk en dat past hem perfect.

Goed na, 500km rijden is het wat vroeg om al met gefundeerde opinies aan te draven maar ... wat een fijn karretje zeg ! Was vergeten hoe lekker aan / uit die koppeling aangrijpt, de klik-klak werking van de bak, het eenvoudige dashboard dat iedereen binnen de 2 minuten kent ... wat mij tot nu toe al geweldig meeviel is het verbruik ... 340km op en af naar de Belgische Ardennen ... naald net boven halfvol ... en het is een kleine tank.

Later meer ! Michael (Alfons0016)

Nog wat bijkomende info ...

Heb mijn Civic Coupe toch al wat eigen gemaakt door een aantal (kleine) aanpassingen ... setje genuine rubber carpets, aftermarket ovalen uitlaatsierstuk, sobere carbon pookknop en ten slotte een K+N luchtfilter onder het motto baat het niet, dan schaadt het niet ... wat ik er graag op termijn nog op wil is een mooi set lichtmetaal. Minimaal 15 inch, maximaal 16 inch.

Voor de rest ... vanaf begin mei gaan de kilometers erbij vliegen, ik schat toch een 2.000km per maand. Ik wil het ongeluk niet op me afroepen, maar de kwaliteit van deze generatie Civics staat boven alle twijfel verheven ... indien er toch iets te vertellen valt, lees je het zeker hier. Alfons0016

Zuinig ...

 • 178.500 km

Sinds begin mei 2011 wordt de Coupé ingezet om dagelijks van en naar het werk te pendelen ... nu rij ik met de meeste auto's graag, maar deze Civic is bijzonder aangenaam ... ik doe mijn ritjes met veel plezier. Geen airco is een nadeel, zeker bij zomerse temperaturen ... dan maar ruitje open en kapsel in alle windrichtingen. Het verbruik bevalt zeer ... ondanks heel wat stop & go verkeer, regelmatig stilstaande file en waar het kan 130km/u op de snelweg verbruikt de Civic nog geen 7 liter ! In ideale omstandigheden moet rond de 6l mogelijk zijn. Binnenkort gaan er originele 15 inch velgen op, doet altijd veel voor de looks van een auto (stalen velgen + wieldoppen geven elke auto iets saais ...). Later meer ...

Spit & polish

 • 180.000 km

Sinds kort is de Coupe voorzien van genuine 15" velgen; niet te groot, niet te klein en vooral een mooi design. Foto-update volgt binnenkort ... vorig weekend na het wassen de lak gepolished met de nodige poetsdoeken; los van het kleurverschil op bepaalde panelen mag mijn karretje gezien worden. Later probeer ik die kleur nog egaler te krijgen, tips om dit goed aan te pakken zijn steeds welkom !

Kilometers tikken aan ...

 • 194.000 km

Deze morgen op weg naar het werk de kaap van 194.000km gerond, tijd voor een tussendoorse update.

Vorig jaar gekocht met 176.000km op de teller, zoals verwacht komt er zo'n 20.000km per jaar bij (vooral woon-werkverkeer). Er is eigenlijk niet zoveel te melden of het moet zijn dat de Coupé mijn verwachtingen inlost qua betrouwbaarheid, vlotheid en handling. Het enige - begrijpelijke - minpunt zijn de electrische voorruiten die wat trager hun werk doen dan indertijd bij het verlaten van de fabriek de bedoeling was ... daar valt uiteraard mee te leven.

In augustus wordt de Civic ingezet naar onze vakantiebestemming in Croatië ... benzineprijzen staan op recordhoogtes, maar vliegen met 3 personen in het hoogseizoen zou dubbel zoveel kosten (zelfs met een lowcoster). En eerlijk ... ik kijk er al naar uit om hem in te zetten tijdens de zomervakantie. Binnenkort komt de jaarlijkse technische controle er aan, het moment voor een onderhoud vooraf. Tot later ...

Inch up alloys (16")

 • 198.000 km

Gezien mijn winterbanden om genuine 15" velgen zitten en de winter er naar mijn aanvoelen zowat de brui aan gegeven heeft dit jaar, op zoek gegaan naar een set 16" velgen met zomerbanden. Via een advertentie uitgekomen bij een bandenhandelaar die voor 500 Eur een set nieuwe velgen (SWH) en nieuwe banden (Hifly) monteerde ... binnenkort een foto; 16" staat de Coupé goed ... nog groter zou hem de look geven van een scale 1/1 Hot Wheels. De switch van 185/55 naar 205/45 komt het verbruik zeker niet ten goede ... maar soit, wie mooi wil zijn moet (wat) kunnen lijden zeker ? ...

De magische 200.000 voorbij ...

 • 200.000 km

Gisteren op weg van het werk naar huis de teller zien verspringen naar 200.000km ... stond net in de file dus een fotootje genomen van de teller, leuke wallpaper voor mijn telefoon.

Verder niks nieuws te melden ... elke maand komt er zo'n 2.000km bij en dat gebeurt (geheel verwacht) zonder drama.

Eind augustus wordt de Civic ingezet voor onze vakantie in Croatië; vlak voordien een beurt bij de dealer en dan met plezier kilometers malen ... zonder airco hopen op mooi weer zonder de bijhorende microwave-temperaturen.

Verbruik ... na het inrijden van de 16" Hi-fly banden is het verbruik merkbaar gezakt ... met snelwegkilometers aan een tempo tussen de 110 en 130 ligt het verbruik op 7l/100km.

Foto's met 16" zomervelgen / banden

 • 202.500 km

Civic vorig weekend een wasje gegeven, het moment om eens wat foto's te nemen met de 16" zomervelgen die er intussen al sinds april 2012 opzitten. Ik maak de foto's vanavond en laad ze nadien nog op.

Op naar Zadar (Cro.) ...

 • 204.000 km

De Civic maandag ll. naar de dealer gebracht voor een vakantie check-up en alles bleek ok te zijn.

Zaterdag vertrekken we op vakantie naar Zadar (Cro.) en dat is een heen en terug van minimaal 3.500km in de tijdspanne van 1 week. Gezien het gebrek aan airco gaan we vooral in de nachtelijke uren rijden om het zo aangenaam mogelijk te houden. Een tussenstop / overnachting is voorzien ad Wolfgangsee, kwestie van op een menselijke manier aan te komen op bestemming.

Ervaringen met de Civic op vakantie volgen ...

Back to homebase

 • 208.000 km

Vakantie naar Kroatië achter de rug en zoals verwacht / gehoopt: Civic didn't miss a beat ! Na aankomst op bestemming een beetje olie toegevoegd (eerste keer tot nog toe, had waarschijnlijk met de inspanningen op een aantal bergwegen te maken). Op de terugweg naar huis in Duitsland - tussen de Baustellen door - gas gegeven en dat viel niet tegen met 3 personen en vakantiebagage ... regelmatig 180km/u aangetikt met een verbruik van die tank van 8,1 liter /100km. Bij lager tempo lag dat tussen de 6 à 7 liter, heel mooi.

The end is near ...

 • 214.000 km

Gezien ik eind januari verander van werk en daar een firmawagen bijhoort moet de Civic op zoek naar een nieuw baasje ... "met spijt in het hart" hoor je te pas en ten onpas, maar ik kan het niet beter samenvatten.

In minder dan 2 jaar tijd 38.000 km gereden en dat was steeds met de spreekwoordelijke glimlach op de lippen ... betrouwbare kilometers, maar ook een juiste balans tussen vermogen en gewicht, heerlijke bediening (stuur + versnellingsbak)en snelwegbochten die zonder enig drama aan een mooi tempo kunnen gerond worden.

Hij heeft nu 214.000km op de teller, ik heb er alle geloof in dat hier nog vele tienduizenden kilometers gaan bij komen !

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens