Honda Civic 2.2i-CTDi Sport (2006)

Honda Civic
Honda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda Civic - interieurHonda Civic - interieur

UitvoeringCivic 2.2i-CTDi Sport
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2011

Eerste ervaringen met de Honda Civic

14 mei was het zover, de Civic zou dan in Apeldoorn staan voor een proefrit. Eerder die week gezocht op internet naar gebruikerservaringen en tot mijn stomme verbazing een complete review door de vorige eigenaar van de auto gevonden op autoweek, deze is hier te vinden

Na het lezen van deze review wel enige twijfel of we de auto wel of niet moesten kopen. Voordeel is wel dat we alle historie van de auto nu kennen.

Zoals gezegt die zaterdag een proefrit gemaakt en het eerste wat opviel was het vermogen, wat een power. Goed gelet op de ervaringen van de vorige eigenaar, maar geen gekke dingen gemerkt. Binnen in de auto was alles ook super netjes, niet te zien dat er al 180000 km op de teller staat. De stof van de stoelen is perfect evenals de armsteunen, was bij onze vorige CRV met minder kilometers duidelijk meer versleten. Alleen de velgen waren er slecht aan toe, leek te zijn aangetast door pekel en remstof. Dus na een dik uur rijden terug naar de dealer en uiteindelijk tot koop over gegaan.

2 weken later was de auto gereed en hebben we hem opgehaald. Voorzien van een complete beurt, velgen gestraald en opnieuw gespoten en een nieuw setje banden konden we op weg. Wel erg wennen dat je zo laag zit en alles dicht om je heen zit, dat was in de CRV wel wat anders.
De eerste ervaringen zijn goed, verbruik valt mee, als je de rechtervoet een beetje weet te beheersen en hij rijd rustig.
Zoals de vorige eigenaar ook al schreef moet je echt op de snelheid letten, je gaat snel te hard!
Tot afgelopen zaterdag en bijna 3000 km verder geen problemen. Tot zaterdag, want toen kwam er een melding dat de ABS niet o.k. zou zijn en even later kwam er een melding van het VSA systeem. De meldingen bleven tot we de auto parkeerden. Later die dag was alles weer ok en tot nu geen melding weer gehad, toch maar even gebeld met onze eigen dealer die ons adviseerde de melding uit te laten lezen. Dat gaan we dan maar even laten doen, we hebben nu nog garantie!
Binnenkort meer!