Honda Civic 1.4i Silverstone (1997)
Uitvoering | Civic 1.4i Silverstone |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik heb deze auto samen met mijn vriendin gekocht, destijds was zij nog bezig met haar rijbewijs.
Eigenlijk was ik opzoek naar een Opel Corsa 1.4 of 1.2. Maar toen ik deze Zwarte Civic zag staan was ik gelijk verkocht! Heb er even mee gereden, schade geschiedenis nagetrokken en ik heb hem op de brug gezet. Aangezien hij in een korte tijd voor de APK moest verschijnen heb ik hem APK nagekeken, dat leek helemaal geen probleem, hij zou er zo doorheen lopen.
Tijdens de proefrit vondt ik wel dat hij af en toe wat trilde en er kwamen allemaal blaadjes uit de blower.
Na de aanschaf heb ik geprobeerd de wielen te balanceren, dit viel best wel tegen, de wielen bleken en slag te hebben. Aangezien het mij niet egt stoort laat ik ze zitten en ga ik langzaam eens kijken naar nieuwe LM velgen.
Het probleem met de blaadjes heb ik ook opgelost. Er zat geen interieurfilter in de auto.
Ook het alarm heb ik eruit geknipt, dit was al tien jaar oud en een beetje knullig ingebouwd, het was wachten op problemen.
Ik ben helemaal gelukkig met de Civic, hij rijdt super en als je een beetje beschaafd rijd valt het verbruik ook best wel mee. Alleen jammer dat de originele Honda onderdelen aan de dure kant zijn.
UPDATE (13-04-2007)
We rijden nu al een aantal maanden in de heerlijke Civic, er is weinig te melden. Alleen dat de het een steeds fijnere auto wordt. Én nog steeds geen problemen.
Ik heb de auto na aanschaf een beurt en APK gegeven. En op de kromme wielen na heb ik geen problemen gehad.