Honda Civic 1.4i S (1997)

Honda Civic 1.4i S (1997)

UitvoeringCivic 1.4i S
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2006

Mijn vorige wagen was een Opel Astra. Hij had een zwaar accident gehad en was dus goedkoop en geschikt als eerste auto om in te leren rijden.
Toen ik mijn rijbewijs had behaald wilde ik een mooie en sportieve wagen. Dit was echter buiten de verzekering gerekend, dus ging ik op zoek naar een wagen met maximum 66 kW. Ik kwam dus bij mijn Honda Civic terecht. De verzekering was nog niet mals (950 €), maar toch betaalbaar.

Wanneer ik mijn wagen kocht was hij reeds verlaagd en er zaten 15inch velgen op. Ik heb hem in de loop van het jaar nog verder gepersonnaliseerd: geblindeerde ruiten, sportuitlaat, eyelids, lexus-achterlichten, zonneband, witte zijpinkers, sportluchtfilter, zetelhoezen, stuurhoes, vloermatjes, versellingspook en een stevige audio-installatie.

Met al deze onderdelen was de auto wel duur geworden: de auto kostte 6000€ in totaal. Ook in onderhoud was de auto niet goedkoop. Per 1000 € had hij 1 liter olie nodig. En een verbruik van 9liter op 100 km is ook niet om nar huis te schrijven.

Over de motor was ik zeer tevreden. Voor slechts 1400 cc was hij snel. De 90 pk waren voldoende om de 1000 kilo goed vooruit te stuwen. Het motorgeluid nam ook sterk toe naarmate de toerenteller de hoogte in ging. Veel mensen vinden dit storend, ik hou er van. De motor geeft zijn kracht pas boven 5500 toeren vrij. Onder 5000 toeren kan je niets beginnen.

Door de verlaging op mijn wagen was het veercomfort ook sterk gedaald. Snelheidsdrempels waren een ware hel. Hierdoor de slechte score op het comfort.

Na een jaar werkte de reminstallatie niet goed meer. De remschijven waren versleten. Hier moet ik de dealer bedanken, ik heb gratis nieuwe remschijven gekregen.

Over de motor niets dan lof, bijna 200.000 km zonder problemen.

Het nadeel is wel dat de ophanging mijn hoge snelheden niet kon verdragen. Dit is ook de reden waarom ik hem onlangs verkocht heb. De schokdempers waren versleten, alle banden versleten en de rubbers van de ophanging achteraan waren ook aan vervanging toe. Dit vond ik te duur om te laten vervangen.

6,0