Honda Accord Tourer 2.4i Executive (2003)

Honda Accord Tourer
Honda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord - interieurHonda Accord - interieurHonda Accord - interieur

UitvoeringAccord Tourer 2.4i Executive
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2008

Ik heb sinds kort een Honda Accord Tourer exe. automaat gekocht bij Honda Welman in Heerhugowaard. Niet echt naast de deur als je in Arnhem woont, maar zij hadden een mooie staan voor een goede prijs incl. 1 jaar volledige Honda used car garantie en een nieuwe set goede winterbanden op lmv. Als klapper op de vuurpijl hebben ze de auto ook nog eens tip top verzorgd voor mijn deur afgeleverd met een auto ambu, wat wil je nog meer!? De garantie kon ik via de Honda dealer in Velp (bij Arnhem) laten lopen, dat was geen probleem. Nadat de auto was afgeleverd bleken de parkeer sensoren niet te werken. Honda Welman heeft mij laten weten dit euvel zelf te willen oplossen en komen direct na de feestdagen de auto halen, ik krijg dan een vervangende auto. Vooralsnog heb ik dan ook zeker niet te klagen over Welman, super service!!
Inmiddels heb ik ongeveer 1000 kilometer gereden in mijn nieuwe aanwinst , een heerlijke auto, geweldige wegligging, fijne stoelen en een heerlijk grote laadruimte. De Honda heeft een prettige motor die ook bij 160 km/u niet lawaaiig wordt. Boven de 160 begint de motor wat meer van zich te laten horen, maar wordt dat geluid wat meer overstemd door de wind en het geluid van de banden maar zeker niet irritant. Ik heb eigenlijk niets te klagen over deze auto en hoe langer ik er in rijd des te enthousiaster ik word, ook de vormgeving van deze auto vind ik super, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. De prestaties van de auto zijn wat mij betreft ruim voldoende, hoewel ik moet zeggen dat ik toch iets meer gretigheid en power had verwacht van een auto met 190pk die 1512 kg weegt. Ik weet dat ik mijn vorige (top klasse) auto, een lexus LS 400 niet mag vergelijken met mijn huidige auto, maar die lexus woog 1796 kg en had 245pk en die was lekker gretig. Kijk ik naar het verbruik van beide auto’s dan ontloopt het elkaar ook niet zo erg en dat terwijl de lexus een 4.0l V8 had en deze Honda het met 2.4l en 4 cilinders minder moet doen. De Honda is in gebruik lekker multifunctioneel, dat is dan m.n. te danken aan de enorme laadruimte. Overigens is de achterbank super simpel weg te klappen, mooi staaltje techniek, kind kan de was doen! Ik zit nog wel te overwegen op den duur een automatisch dimmende binnenspiegel aan te schaffen, da’s toch wel prettig en met een kleine op komst is een setje goed passende zonneschermen achterin ook geen overbodige luxe denk ik.
Tot nog toe heb ik niets te klagen, een fijne en mooie auto, van alle luxe voorzien waar ik ook gretig gebruik van maak en een heerlijke auto om mee te toeren.

7,5