Honda Accord Tourer 2.0i Elegance (2010)

Honda Accord Tourer 2.0i Elegance (2010)

UitvoeringAccord Tourer 2.0i Elegance
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Na de VW Polo en Volvo XC90 (zie eerdere review) wilde ik terug naar mijn eerste merk Honda. Ik heb in de jaren 90 een Aerodeck gereden die ons nooit in de steek liet - mooie bak met Bassie en Adriaan koplampen. En daar wilde ik wel weer eens naar terug... Het werd een Tourer Elegance met automaat. Met een nieuwprijs van €33k vond ik dat een goede deal en de koop was snel gesloten. De vrije keuze in accessoires is bij Honda erg beperkt. De kleur van het houtinleg kiezen zoals bij Volvo, is bij Honda onmogelijk. Er waren 3 motoren en evenzoveel uitrustingen te bestellen en dan heb je het wel zo’n beetje gehad. Een lichtere kleur dan zwart voor het interieur kennen ze niet. Dat neemt overigens niet weg dat de auto verder goed uitgerust is; ramen voor en achter electrisch, regen&licht sensor, USB aansluiting voor de muziek etc.

Ik vind de Tourer een hele mooie auto, mooi laag en breed en krijg ook geregeld positieve reacties. Zelfs op vakantie in Frankrijk werd hij enige malen uitgebreid bekeken. Dat lage en brede heeft natuurlijk ook een keerzijde. Deze Tourer is minder groot dan het vorige model, dat merk je op de achterbank maar vooral in de kofferbak. Nou vervoer ik niet elke week matrasbodems, maar het zou toch handig zijn als zoiets erin zou passen (de doorgang tussen de twee wielkasten is krap aan 80 cm). Je ziet dit aspect trouwens ook duidelijk terug in de tevredenheidstrofee waar de achterbank en kofferbak lager scoren dan het vorige model Tourer. Maar ja, die ziet er weer uit als een begrafeniswagen....

Het grootste pluspunt van deze auto is het comfort. De Tourer is een echte snelwegridder. De stoelen zijn meer een soort feauteuils – je moet er echt een keer in gezeten hebben! Het motorgeluid van de 2.0 liter motor is nauwelijks hoorbaar en dat zie je terug aan de geluidsmetingen in autotests: een rijdende huiskamer in actie. Rammels nog niet meegemaakt en dat is knap voor zo’n stille auto. We hebben van de zomer op een dag 1300 km afgelegd en achterin is niet geklaagd!

Mijn plussen en minnen op een rijtje
+ comfortable en stil
+ nooit problemen gehad, goedkoop in onderhoud
+ mooie auto

- Kleine kofferbak
- Lakwerk krast snel
- Weinig keuze in accesoires
- Lichtmetalen velgen schoonmaken: een disaster

Ik weet niet wat het met het merk is. Komt het imago door de Insight en de Jazz? Vroeger was ik nog weleens trots als ik Formule 1 keek met Ayrton Senna vanuit de cockpit gefilmd, rondracend op het circuit, met het grote Honda logo op zijn F1-stuur. Vet, die H heb ik ook in mijn Aerodeck, dacht ik! Die tijden zijn voorbij.... Maar toch, ik zou zo weer een Honda kopen
Wat me ook opvalt: na 70,000 km niet meer dan een handvol Honda Tourers op de weg tegengekomen. Er worden momenteel twee keer zoveel Panamera’s verkocht dan deze auto - misschien heb ik met m’n bakkie dan toch nog wat exclusiviteit bereikt!

Problemen
Aleen regulier onderhoud gehad. Verder nog geen lampje hoeven vervangen.

4,5