Honda Accord Coupé 2.0i (2001)
Uitvoering | Accord Coupé 2.0i |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
A new way of life
Mensen die m'n vorige review hebben gelezen hrrineren misschien de catchphrase "MX-5 is a way of life" nog wel. Dat is het ook zeker, maar inmiddels is die way of life voor mij veranderd. Van licht, geinig, basic, kaal sportwagentje naar een afgeladen luxe slagschip. Ik heb veel auto's bekeken voordat m'n keuze is gevallen op de Honda, omdat ik altijd wat unieks zoek, en dat is een Accord coupé zeker. Ook iz ze ondanks alle luxe niet idioot zwaar, een mooie meevaller. Op 20-03 heb ik de eerste proefrit gemaakt, en 28-03 na een technische check-up bij de Hondadealer is de koop rondgemaakt. Even wat gegevens:
Bouwjaar: 2001
Uitvoering: ES-i
Motor 2.0 VTEC
Vermogen: 147 PK
Dan de rest van de auto: Wát een luxe! Waar m'n Mazda alleen stuurbekrachtiging en een startonderbreker had, kan ik bij de Accord de volgende lijst noteren:
Volledig lederen interieur
Elektrische stoelverstelling
Elektrische spiegelverstelling
Elektrische raambediening
Elektrisch glazen schuif/kanteldak
Volautomatische Climate Control met vervuilings/tunnelsensor
Cruise Control
Bose high end Radio/audiosysteem
Centrale vergrendeling met afstandsbediening en alarm
En daarnaast de andere voor mij onbekende zaken zoals ABS, TCM, bestuurders, passagiers en zij-airbags, in delen neerklapbare achterbank en allerhande andere veiligheidssystemen.
Komende week ga ik d'r ophalen, ook van deze auto zal ik weer proberen wat gegevens bij te houden over het reilen en zeilen.
Wish me luck...
One year in
Voor wie een spannende review vol ups&downs verwachtte: helaas.
Inmiddels bijna op de dag een jaar verder, en ik kan simpelweg niets geks melden. Het verbruik is na het wisselen van 225/18 naar originele 195/16 banden en velgen iets beter geworden, maar dat is te verwaarlozen. Verder bij 193.000 helaas een lekke band gehad (eerste van m'n leven, even afkloppen) en bij 200.000 een wiellager laten vervangen. Voor de rest hijd de auto zich als een echte Japans-Amerikaanse samenwerking: Verfijnd, Betrouwbaar, stil en super comfortabel.