Ford Sierra 2.0i Ghia (1992)
Uitvoering | Sierra 2.0i Ghia |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De auto heeft een goede wegligging. Bochten heel snel nemen kan zeker, maar door de achterwielaandrijving soms een klein beetje oppassen.
Ik heb deze GHIA gekocht omdat je ze niet veel meer tegenkomt, maar vooral vanwege alle luxe aan boord. Werkelijk alles is elektrisch; schuifdak, ramen, spiegels enz. Ook de buitenkant is zeer luxe; mistlampen, meegespoten spiegels en bumpers enz.
De acceleratie en topsnelheid is precies wat ik zoek; 1200kg binnen 10 seconden op de 100 km/u! Echt geweldig. Ook mooi stil; goede isolatie, dus je kunt een gesprek op normale toon voeren tijdens rijden.
Ik had hiervoor een oudere Sierra, een 1.6. Ook daarover was ik qua rijeigenschappen behoorlijk enthousiast. Maar de Ghia is toch een klasse beter.
Vlak na aanschaf moest ik hem nog APK laten keuren. Enige mankement was een gaatje onder de passagierstoel. Deze is netjes dicht gelast, waarna de auto APK goedgekeurd is zonder verdere bijzonderheden.
Ook bleek de koppeling te blijven plakken. Dus bij stilstaan was schakelen niet of nauwelijks mogelijk. De koppeling is net vervangen.
Verder ben ik geen narigheden tegengekomen.
Alle elektrische systemen werken.