Ford S-MAX 2.0 TDCi 160pk Titanium (2010)
| Uitvoering | S-MAX 2.0 TDCi 160pk Titanium |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 3 km |
| KM-stand laatst | 20.110 km |
De eerste kilometers
In april 2010 begon het te kriebelen. Na 5 jaar met volle tevredenheid in een Volvo te hebben gereden (zo'n 170.000 KM), vond ik dat het tijd werd voor een vervanger. De nieuwe auto moest een grotere kofferbak hebben als de huidige auto en minimaal een vergelijkbaar vermogen. OP mijn shortlist stonden de nieuwe IX35 van Hyundai of een Ford S-max. UIteindelijk is de Hyundai afgevallen vanwege de te hoge zit en het gevoel dat het "net voldoende" was. De Ford voelde direct goed aan. Om die reden is de ford eind april besteld met een verwachte levertijd van eind juni/begin juli. Dit werd uiteindelijk 14 oktober. Dit was wel een tegenvaller, want we wilden eigenlijk met de nieuwe auto op vakantie.
Mijn auto heeft de kleur ink blue met de volgende extra opties:
- bussiness pack (navigatie, parkeersensoren en USB aansluiting;
- zelfstellende vering
- alarm;
- activitypack (klaptafeltjes en zonneschermen achter)
- Xenon;
- trekhaak;
- verwarmde en ventileerbare stoelen.
Na de aflevering zijn we direct op pad gegaan. Hierbij vielen twee dingen in negatieve zin op. De speakers in het voorportier rammelen en de achteruit sensoren zien de trekhaak soms wel en soms niet waardoor ik gedwongen ben om de afneembare kogel te gebruiken waar hij voor bedoeld is. Ook kan de trekhaak nog niet gebruikt worden omdat de software voor de trekhaak nog niet ingelezen kon worden. Voor de rest is het rijden nog steeds een groot feest. Ik ben dus nog steeds blij met mijn keuze voor deze auto.
De waarderingen heb ik voorlopig op goed gezet, daar ik nog geen negatieve ervaringen op dit gebied heb. Ik zal na elk garagebezoek de review updaten.
oplossen kleiene probleempje
In de eerste kilometers vielen mij twee zaken op:
- de achteruitrijsensoren zijn erg actief
- er zit een resonantie bij de speakers in de voorportieren.
Om deze reden vrijdag even langs de dealer gegaan. Deze heeft beide problemen adequaat opgelost. De overactieve sensoren werden veroorzaakt doordat de trekhaak nog niet ingeleerd was en de resonantie in het vorportier werd veroorzaakt door een stukje aan de binnenkant van het portier. We kunnen nu dus weer lekker verder rijden.
Het gemiddelde verbruik bedraagt op het ogen blik zo'n 1 op 14 en een beetje. Gezien de omvang en het gewicht van de auto vindt ik dat niet tegenvallen.
nog een klein probleempje
De afgelopen paar dagen begon het lichtje van de handrem te branden bij het nemen van bochten. Na een kort bezoek aan de garage bleek het te gaan om een gebrek aan remolie. Dit is snel opgelost. Er resteren nu nog twee kleine probleempjes die ik bij de volgende beurt zal laten oplossen, te weten de resonantie in de speaker in de rechter voordeur en het af en toe oplichten van de melding storing in het kinderslot.
De auto zelf bevalt nog steeds prima. Hij is lekker stil en voor een dergelijke auto vindt ik een verbruik van 1 op 13 niet verkeerd. De voorruitverwarming is een uitvinding. We zijn benieuwd hoe het rijden met de caravan gaat. Zo solo heb ik qua vermogen geen klagen
eerste beurt
Vandaag heeft de auto de eerste beurt gehad. Er zijn geen bijzonderheden geconstateerd. Het enige puntje wat nog open staat is het signaal dat de elektrische kinderslot storing geeft. Dit moet herstelt worden door een softwareaanpassing die nog door Ford moet worden uitgeleverd.
Het rijden bevalt nog steeds prima. Binnenkort gaan we op vakantie. Ik ben benieuwd hoe het met de caravan gaat.
Een exact verbruik is niet bekend maar deze schommelt tussen de 1 op 13 a 14. Gezien de omvang en gewicht van de auto vindt ik dit niet tegenvallen.