Ford S-MAX 2.0 EcoBoost 240pk S-Edition (2011)
Uitvoering | S-MAX 2.0 EcoBoost 240pk S-Edition |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Zeer tevreden over deze auto. 240pk S-edition met bijna alle opties zoals Premium Sound, full-map navigatie, achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter, 18", rondom privacyglas, bluetooth carkit, 6-traps automaat met dubbele koppeling, panoramadak, achteruitrijcamera, leder/alcantera met rode stiksels en ... vliegtuighendel (lees: originele handrem :))
Ruim, luxe, rijdt comfortabel, in het hele toerenbereik veel koppel en zeer pittig.
De eerste 10k nog geen problemen gehad. Ik rijd, ondanks mijn niet al te rustige rijstijl, ongeveer 1 op 9,5 en dat is voor een 240pk, 1600kg zware benzine-auto natuurlijk best zuinig.
Ford Premium Sound voegt echt iets toe. De subwoofer is niet zichtbaar maar zeer duidelijk aanwezig.
Wel jammer vindt is het gebrek aan sensatie bij het optrekken (in tegenstelling tot mijn vorige 3.5l V6 Espace die piepend en brullend de eerste 100km/uur in 8 seconden neerzette). De auto maakt nauwelijks geluid terwijl ik de auto's als een stipje in mijn achteruitrijspiegel zie verdwijnen.
Ook ben ik minder tevreden over de automaat (dubbele koppeling) zodra ik deze in de sportstand zet. De auto trekt dan te ver door, buiten het optimale bereik, waardoor deze juist minder accelereert dan in de D stand. handmatig schakelen is dan de beste oplossing.
Ondanks dit heel erg tevreden!
Wat een heerlijke auto is dit! Ruim, luxe en snel. Jammer alleen van het verbruik. Met moeite nu 1 op 9 terwijl in het eco scherm de 5 blaadjes voor snelheid en anticiperen groen zijn. De automaat vind ik ook een beetje hakerig.
Tot nu toe 1 keer een probleem gehad met de Smax: de pijp tussen het luchtfilter en de motor liet los, waardoor de motor bij flink accelereren in de noodlot schoot. Oorzaak: slangenklem zat niet goed vast.