Ford S-MAX 2.0 16v (2008)
Uitvoering | S-MAX 2.0 16v |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
In december 2006 is mijn eerste Ford S Max afgeleverd. Een schitterende auto met helaas veel technische problemen.
Je zou in dit geval kunnen zeggen: het is een maandagmorgen auto. Samen met de dealer naar een passende oplossing gezocht en gevonden. Ik heb wederom een S Max gekocht en daarbij is de dealer zeer welwillend geweest.
Waarom toch weer een S Max na zoveel problemen? Het is een schitterende auto die niet zo opgaat in de massa. Daarnaast een perfecte wegligging en veel ruimte.
Naast de vele negatieve reacties ben ik van mening dat voor deze auto van het jaar 2007 best iets positiefs gezegd mag worden.
Ford is gelukkig overgestapt naar een andere leverancier van het navigatiesysteem.
Met betrekking tot het electronische aspect moet ik nog ervaren of dit is verbeterd.
Voorlopig moet ik zeggen dat de problemen met de vorige S Max zich nu niet voordoen.
Er zijn ook veel negatieve geluiden over jet gewicht in relatie tot het vermogen.
Als de 2.0 liter teweinig power oplevert koop dan een 2.5 liter. Hier zit echt power in als je daar tenminste van houdt en het brandstof verbruik voor lief neemt.
Ik lees regelmatig over het hoge brandstof verbruik. Ik stel maar zo: als je een auto koopt van bijna € 40.000,00 moet je niet zeuren over het gebruik. Dan moet je gewoon een kleine auto kopen.
Update 25-11-2008:
Inmiddels 1000 km gereden. Ondanks het feit dat het navigatiesysteem is voorzien van een nieuwe update ben ik tot op heden zeer tevreden. De auto rijdt fijn en de info van het navigatiesysteem is geweldig. Tot op heden nog geen problemen ervaren die ik met de vorige s Max had.
Tot op heden geen problemen.
Praktisch geen problemen
Zoals de titel al aangeeft zijn er pratisch geen problemen.
Het enige storende is dat de passagierstoel piept maar dat zal wel worden verholpen.
Het navigatiesysteem werkt goed al zijn er wel een aantal eigenaardigheden die ik niet kan verklaren.
Zo blijft er een TMC bericht instaan van een melding van begin december 2008. Ook dit zal wel worden opgelost.
De auto rijdt verder uitstekend.

Ford S-MAX 2.0 EcoBoost S 7-Persoons | TREKHAAK | PANO | AUTOMAAT | KEYLESS | MEMORY | FULL OPTION
- 2010

Ford S-MAX 2.0-16V Ecc Cruisecontrol Leer/Alcantara Panoramadak Pdc Lm Velgen Trekhaak
- 2007

Ford S-MAX 2.5-20V Turbo 220 pk - 5 cilinder - Navi - climate