Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 150pk Titanium (2016)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDCi 150pk Titanium |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Stapje hoger
Dinsdag bij Schurer-Kamphuis mijn nieuwe Mondeo gehaald en direct doorgereden naar Hamburg. Je kan goed merken dat je een stapje hoger rijdt. Wat een genot. De Focus was al niet slecht maar dit is nog ff beter.
Was al snel vertrouwd met de nieuwe navigatie en de diverse mogelijkheden met de centrale computer, of moet ik zeggen tablet. Eenvoudig in bediening en snel genoeg.
Uitvoering is Titanium met First Edition configuratie, trekhaak en automatische achterklep. Voldoende luxe dus!
Verbruik 7.2/100km bij 160 km/uur (2750 rpm).
Later meer, nu weer aan de slag voor de baas.
Sterretjes kunnen veranderen in de loop van de tijd, maar mijn ervaring met 8 jaar 2* Ford Focus en 0 (nul) problemen denk ik niet dat er beren op de weg zijn. Maar tijd zal het leren.
O: kleur Deep Impact Blue :)
Een paar kilometer verder
Na een lange tijd een update. Ik besloot om eerst een beetje rijervaring met de Mondeo te doen. Tot op heden nog geen spijt van deze toch wel fantastisch rijdende auto.
Problemen:
-Geen
Stilte:
-prima in orde
Snelheid:
-Ook op de Autobahn (waar ik voor werk regelmatig bivakkeer) kan je lange stukken rustig 180+ rijden
Onderhoud
-ja een leasebakje zullen we maar zeggen dus geen idee van de kosten
Ruimte is uitstekend, met wat schuiven viel er met gemak een 2.10 meter Jysk-kast te vervoeren, wel nog in de oorspronkelijke verpakking :).
Verbruik ligt bij mij rond de 1:17 maar dat ligt ook aan de snelle ritten in D.
Stoelen zitten goed, lekkere stuur- en stoelverwarming.
Er zijn mensen die het interieur druk vinden met veel knopjes maar dat zie ik als een voordeel. Kan alles blindelings vinden zonder dat je 3 lagen diep in een multimedia systeem moet graven.
Kortom voor herhaling vatbaar!
Heel wat km verder
Zo die Corona hakt er op in. Vrijwel geen km meer gereden waar ik voorheen rustig 4000 km/maand aantikte. De wagen is een zeer betrouwbare en uitermate comfortabele wagen gebleken. Een genot om te rijden. Inmiddels met verhuizingen een paar keer de lange ruimte mogen benutten. Een kast van 220 cm ging er makkelijk in :).
Kosten: geen idee, het is een leasewagen natuurlijk maar gelet op de verslagen van de Ford garage is er niks bizonders gedaan. Slechts 1 keer remschijven en blokjes vervangen maar dat valt bij mij onder normaal onderhoud.
Kortom een heerlijke reiswagen die mij probleemloos overal naartoe brengt.
PS: 2ehands een zeer goede keuze, staar je niet blind op VAG producten of dure merknamen, dit is gewoonweg verstandig.
Einde looptijd
Bijna einde looptijd. Op 21 juli gaat de auto terug naar de leasemaatschappij. Eerlijk gezegd is dit een heerlijke reiswagen welke je comfortabel van A naar B brengt. Genoeg opslagruimte voor een lange vakantie. Het verbruik lag gemiddeld 1:18 en daar ik veel met hoge snelheid in D heb gereden viel dat reuze mee. Dankzij Corona slechts 12.000 km gereden het afgelopen jaar. We gaan vertrekken naar het buitenland en mijn oog laten vallen op een Hilux 6-cylinder 3.5L. Van laadpalen en elektrisch heeft men daar nog nooit gehoord. Trouwens dat zou niet gaan in de jungle en rivier doorwaden is een Tesla nou niet echt geschikt voor. Ik zal mijn ervaringen daar opschrijven. Bey Bey Mondeo, het waren betrouwbare kilometers!
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Hoe zuinig is de Ford Mondeo in de praktijk?

Op zoek naar een gebruikte middenklasse stationwagon met diesel voor 14.000 euro

Zo komt de Ford Mondeo uit 100.000 kilometertest van AutoBild

Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCI - Volvo V70 D3 Dynamic Edition – Occasiondubbeltest