Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Trend (2003)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Trend |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Vanwege aanstaande gezinsuitbreiding de focus ingeruild voor een ruimere auto. Vanwege de goede ervaringen met de focus besloten om te kijken naar een mondeo.
De auto is aangeschaft bij een handelaar en meegenomen zoals hij erbij stond. Dus zonder beurt, APK oid. (scheelde me ca. 1000 euro) Dit heeft bepaalde risico's, maar aangezien het bij de focus ook goed ging....
Bij de mondeo was het verhaal iets anders. De besparing heb ik er inmiddels weer in moeten steken, maar heb wel de mogelijkheid gehad om de zaken goed te repareren zonder gezeur of het wel of niet onder garantie valt...
Al met al bevalt de auto ons tot nog toe erg goed. Er zijn wat kleine ongemakken zoals:
- rumoerige motor, je kunt duidelijk horen dat het een diesel is, hoewel dit in de auto meevalt.
- roest aan lasnaden portieren, een bekend ford probleem. Dit is overigens netjes onder garantie verholpen.
- afgeschermde software. Hierdoor kon de ANWB mij niet helpen bij het oplossen van een storing. (nokkenaspositiesensor).
Update volgt...
Update juli 2009.
De airco is gerepareerd. Het viel al eerder op dat de airco na verloop van tijd uitviel. aan/uit schakelen hielp niet. Eerst airco opnieuw af laten vullen. Dit bood geen oplossing.
Daarna via een Forum erachter gekomen dat het mogelijk de afstelling van de pomp kon zijn.
Bij de dealer probleem voorgelegd en aangedrongen eens te kijken naar de ruimte tussen de aandraijfas en de aircopomp. Deze was in mijn geval te groot, waardoor de airco als het ware van de as afviel en niet meer meedraaide. Ruimte is verkleind (ringetje verwijderen), en voila! alles werkt weer prima!!.
Verder geen problemen.
update 05-12-09
Ongeveer een maand geleden alleen een APK laten uitvoeren:
Zonder problemen (alleenen 3 nieuwe banden) erdoor gekomen.
Grote beurt achterwege gelaten aangezien ik nog maar 15000km had gereden sinds de laatste.
Een collega merkte onlangs op dat er wel eens een lager kapot kon zijn. Maar eens kijken of hij gelijk heeft.
Verder lijkt het erop dat de koppeling zijn beste tijd gehad heeft.
We wachten af.....
We zijn voorzichtig aan het kijken of we de auto gaan inruilen of houden.
Een aantal zaken beginnen wat irritant te worden.
- weinig vermogen tot ca 2000 toeren. Hierdoor is het lastig om weg te rijden met caravan. Op snelheid gaat het prima.
- brommerige motor (dit hadden we ook met de Focus)
- een aantal draden van de voorruitverwarming zijn kapot. Je gaat ze toch missen.
- Voorruitverwarming werkt alleen bij draaiende motor. Op zich logisch, maar zorgt wel voor milieuvervuiling. Doe dit dan ook zo min mogelijk.
- Dealer is niet altijd genegen problemen serieus te nemen. Je moet soms wat aandringen.
auto is verkocht
De mondeo is verkocht. Na lang wikken en wegen toch besloten om een andere auto te kopen, en geen geld meer in deze te steken.
Weer een mondeo, aangezien deze prima bevallen is.