Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Collection (2003)

autoreview

Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo - interieur

Signalement

UitvoeringMondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Collection
Versnellingen5, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf151.000 km
KM-stand laatst182.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

eerste 3 maanden en 10.000km

 • 10.000 km

Ieieieie..! Zwarte remsporen op de A65, een rotklap van achter, en vervolgens één van voor. Ik werd gelanceerd en boem. Einde Toyota met 330.000km, net ingereden. Graag had ik er deze kilometers nog eens mee gereden. Toen moest er dus iets anders komen.

De eisen waren een station, liefst een moderne diesel, automaat en een flinke auto aangezien ik slechte ervaringen heb met onoplettende medeweggebruikers. Bij de lokale ford dealert stond deze auto, met 151.000 en 5 jaar was hij de showroom niet meer waard, en voor niet te veel geld was ie van mij.
Het is een uitvoering met vanalles er op wat het leven mooi zou moeten maken. Ik noem, climaatcontrole, alle ramen electrisch, 26 airbags, bumperpiepers, electrische stoel, satnav en zes-cdwisselaar, kweetniehoeveel bekerhouders, boordcomputer, 2 stopcontacten, xenon, aluminium wielen, overal lampjes, alles in dezelfde kleur gespoten. Wat heb je er aan als je lekker wil rijden? Helemaal niks, de auto rijd er geen 0,1% lekkerder (comfortabeler) om.

Nu, inmiddels meer dan 10.000km mag ik de eerste ballans opmaken. De motor is heerlijk, zoals een echte ford diesel moet je niet voor 07.00 met een koude motor door een woonwijk rijden, de buren zitten rechtop in hun bed. De tdci met 115 pk is warm echter de rust zelf. Loopt rustig, meer dan genoeg koppel om eens flink in te halen en mag 1800kg (!) trekken. Het verbruik is nogal afhankelijk van de rijstijl ofwel 1 op 18 ofwel 1 op 15 bij dezelfde soort ritten over een volle tank. Uiteraard is deze bak van meer dan anderhalve ton met automaat niet gemaakt voor standswerk. De ruimte in de auto is onovertroffen, zowel voorin, achterin en de kofferbak is gigantisch. Hoewel ik bij deze auto de voorstoel minder ver naar achter kan zetten als in de corsa van mijn moeder!

De automaat schakelt heerlijk soepel, het is duidelijk geen combinatie om flink een mee te planken rustig aan is het devies. Net over de 2000t wordt het volgende verzet gekozen en bij 120 zit je op zo'n 2400t.

Qua wegligging is het echter een echte ford, ongelooflijk hoe hard je de bocht kunt nemen, piepende banden of een schuddende carroserie kun je vergeten.

Minpunten: De auto had van mij comfortabeler geveerd mogen zijn, minder sportief. De stoel had een paar cm verder naar achter gemogen (zit verder goed). Vanaf de 100km/u heb ik een heel hoog fluittoontje. Bovendien is 115,- per maand wegenbelasting erg veel!

Pluspunten: Eigenlijk doet ie alles goed, en de auto is na 161500km nog als nieuw. Geen rammels of piepjes of dingen die het (soms) niet doen. Er is heel erg veel erg goed aan de auto maar ik moet wel wennen.

Over een tijdje vertel ik wel weer meer.

weer 15.000 km verder

 • 175.000 km

De auto bevalt me nog steeds goed, alleen heb ik inmiddels al een wiellager, een waterpomp en de achterdemper van de uitlaat moeten vervangen. Sterretje er af voor betrouwbaarheid...

Verbruik is gemiddeld op i op 17, dit betekent pas na 1000km tanken...
Kan natuurlijk pech zijn, feit is wel dat deze onderdelen bij mijn toyota met het dubbele op de teller(en Escort td met 320k) nooit versleten is geweest...

had ik maar iets anders gekocht...

 • 182.000 km

En nu is mijn stuurbekrachtigingspomp weer kaduuk. Wat een prutsauto. Mijn problemen lijken exemplarisch en ontstaan spontaan ondanks regulier dealeronderhoud. Ik zal wel pech hebben.

Overigens rijdt de focus bj.2000 1.6 automaat van mijn vrouw al weer twee jaar zonder een enkel probleem... Die auto heb ik nu noodgedwongen een paar dagen geconfisceerd en rijdt toch ook wel erg lekker.

3,0
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens