Ford Mondeo Wagon 2.0 16V Trend (2007)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 16V Trend |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De keuze voor de Mondeo komt is eigenlijk het gevolg van de nieuwe autoregeling van mijn werkgever. In tegenstelling tot de vrije auto keuze van voorheen was ik nu gebonden aan drie alternatieven, te weten de VW Passat Variant, de Audi A3 Sportback, A4 en de Ford Mondeo.
Ik heb alle vier de auto’s uitgebreid kunnen rijden. De Passat is een grote en erg goed afgewerkt auto. Qua rijden vond ik ’m echter minder als de Mondeo, minder koersvast en wat weker geveerd. Daarnaast was de motor (1.6FSI) wat zwak voor de Passat, de 2 liter was qua kosten weer niet interessant. Uitrusting van de Passat was sober, wel was alles zeer goed afgewerkt. Dat laatse gold zeker voor de A3 Sportback, ik denk dat Audi op dit gebied de norm is in autoland. In de a3 was de 1.6FSi voldoende. Het grootste bezwaar was het gebrek aan ruimte. Qua weggedrag en comfort was de A3 erg goed en met wat optie’s kon ik ’m ook aardig aankleden. Als ik geen kinderen had gehad had ik zeker voor de a3 gekozen. De a4 was een prima rijdende auto, maar ook klein van binnen. Bovendien een wat ouder model dat ik al een keer had gehad.
15-8-07 : Inmiddels maar liefst 220 km gereden! Ik moet zeggen de auto rijdt erg prettig. Hij ligt goed op de weg en is redelijk stil. E.e.a. moet nog wel een beetje los komen dat kun goed merken.
Ik heb wel zelf een aantal interieur paneeltjes (achterdeur dorpel bekleding en bovenste paneeltje achterklep) zelf goed vast moeten zetten, deze waren niet goed vast geklikt in de fabriek en een afdekkapje van een interieur lampje zat los, slordig van de fabriek en van de dealer.
6-9-07 : Terug naar de dealer voor de matten, deze waren niet goed en van het vorige model. Samen met verontschuldigingen heb ik een nieuw velour mattensetje gekregen.
11-9-07 :
Ik heb nu 3300 km gereden dus is het tijd voor een wat uitgebeider verslag.
Motor en versnellingsbak :
De twee liter 16V begint nu los te komen en zeker boven de 3500 toeren komt er wat leven in de brouwerij. Onder de 3000 toeren mist de motor (nog?) wat kracht. Ik hoop dat dit nog beter wordt.
2-6-08 :
Wegens overstap naar een ander bedrijf heb ik de Mondeo ingeleverd. Eerlijk gezegd is de auto me tegengevallen. De eerte indruk is goed maar na een paar maanden komt krijg je door dat de Mondeo een niet erg evenwichtig product is, intentie is goed maar de uitwerking is onder de maat. Vooral de afwerking valt tegen, er zijn verschillende niet op elkaar afgestemde kunststoffen gebruikt, vaak van matige kwaliteit, ook is het interieur bij nader inzien erg rommelig (veel plastic chroom en andere plastic prullen). Ook de plaatwerk verwerking is matig (grote naden achterklep, gaten tussen plaatwerk en achterlichten, aansluiting plaatwerk bij koplampen).Daarnaast vertoonde de auto een "zompig" weggedrag na 20.000 km, kan me totaal niet vinden in de reputatie van het goede weggedrag van Ford, na een verkeerdrempel met de voorkant de weg raken is toch niet de bedoeling bij normaal rijgedrag? Ook een aantal problemen(zie problemen). De wegligging was goed maar de motor (145pk waar waren ze?) bleef zwak. De Mondeo is met veel tam tam geintroduceerd maar is eigenlijk een heel gewone middenklasse combi, niks bijzonders dus. Voor mij dus geen Ford meer dit was eens maar nooit meer. Ik kijk nu naar Audi of Honda beide veel meer een kwaliteitsproduct als de Mondeo.
Ik heb simpele, niet goed passende, vloermatten bij de auto gekregen,deze zijn inmiddels vervangen door originele Ford matten.
Zelf interieur paneeltjes moeten vast zetten.(2 dorpel panelen, paneel achterklep, paneel links en rechts in bagageruimte)
Problemen na 35000 km ;
Geluid in de linker voorwielophanging, kapotte schokbreker.
Moeizaam starten bij warme motor.
Achterklep dempertjes waren niet sterk genoeg, moesten vervangen worden. Daarna ging de klep bij koud weer zonder hulp nog maar heeeeeel langzaam omhoog.
Af en toe haperende afstandsbediening.
Rammels in dashboard.
Achterruit sproeier werkt niet of nauwelijks.
Trillingen in gas en koppelingspedaal.
Versnellingsbak/koppeling algemeen (versnellingsbak geluiden, koppeling niet goed te doseren)
Slappe carrosserie waardoor achterdeuren kraken bij drempels en op/af ritten.
Achterlichten die uitvielen.
Los van de schokbreker kon de dealer deze problemen niet verhelpen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee