Ford Mondeo Wagon 2.0 16V Titanium (2009)

Ford Mondeo
Ford MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord Mondeo WagonFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord Mondeo persintroductieFord Mondeo

UitvoeringMondeo Wagon 2.0 16V Titanium
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Mondeo Wagon Limited Edition 2.0 16V Wagon

Na het lezen van veel reviews omtrent de Mondeo ook maar eens mijn ervaringen.
Na twee jaar in een R
enault Laguna was ik blij een nieuwe auto uit te mogen kiezen in de lease. Er waren een aantal opties (zoals gebruikelijk Avensis, Insignia en C5) maar uiteindelijk is het toch de Ford geworden.

Motivatie voor de keuze is prijs/wat je krijgt verhouding, ruimte (ondanks een twee persoons huishouden zeer prettig) en goede ervaringen met een eerdere focus. Ook de dealer (Ardea op Rotterdam Zuid) sprak erg aan.

Inmiddels heb ik er zo'n 6500 km in drie maanden opzitten en heb ik geen spijt van de keuze. De wegligging is geweldig, de ruimte uniek, ik ben zelf 190 cm en achter mij pas ik moeiteloos zelf, de luxe en comfort zijn op hoog niveau.

In mijn auto zit het 5" navigatiesysteem wat ik prima vindt werken, snel en nauwkeurig. De parkeersensoren voor en achter zijn hard nodig want het is een lel van een auto om te parkeren en nieta altijd even overzichtelijk.

Het enige minpunt, al eerder genoemd in andere reviews, is de motor. Op zich snel zat en boven de 3500 toeren echt snel maar wel rauw in het geluid bij optrekken en snelheden boven 120-130 km/h. Een zesde versnelling wordt gemist.
Een ander nadeel zijn de banden. Ford heeft de auto op Hankooks gezet en deze zijn niet zo stil als bijv. Michelin.

Het olieverbruik is nog niet meetbaar.
Benzine verbruik is (via spreadsheet bijgehouden) nu 9,0l/100km. De boardcomputer geeft 8,7l/100km aan.

Ik zal bij een hogere stand eens een update gaan plaatsen.