Ford Mondeo Wagon 1.8 TDCi Titanium (2008)

Ford Mondeo
Ford MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord Mondeo WagonFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord Mondeo persintroductieFord Mondeo

UitvoeringMondeo Wagon 1.8 TDCi Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

15/04/2008

Afgelopen donderdag 10 april heb ik de update gekregen van het navigatiesysteem. geweldige service en gewoon per post met brief en instructie. Motor starten (ivm continuspanning) volgens instructie, DVD in speciale gleuf laden en updaten maar. Duurde maar liefst een half uur en die motor maar draaien, durfde ’m nu niet meer uit te zetten daar ik dan weer opnieuw kon beginnen. Wel een beetje slecht voor het milieu als iedere Mondeo dit moet doen. Verder wel een super update van het systeem, heb nu zelfs 3D navigatie (ala TomTOM) en meerdere keuzes in invoer, plaatsbepaling en fileomzijling, en meer. Echt een top navigatie.

heb ook een afspraak gemaakt bij de dealer voor een beurt en meteen gemeld over de afwatering van de linkervoorruit. (zie problemen)Hij had het verder nog van niemand vernomen maar zal dit wel controleren bij het onderhoud en vermoedde een verstopte afwatering. Die beurt is overigens pas half mei, geen tijd etc. Staat ie inmiddels wel op +/- 23.000 km.

07/04/2008
Tot nu toe...

Op 3 januari van dit jaar heb ik mijn Ford Mondeo Wagon 1.8 TDci laten bezorgen te Breda bij mijn werkgever met 10 km op de teller. Vanaf juni 2007 heb ik moeten wachten op mijn bestelling daar de leasemaatschappij hem niet later dan de eerste week van november op naam wilde laten zetten. Maar ja, uiteindelijk werd het wachten beloont. Een sloep van bijna vijf meter in de kleur Machine Silver en in de uitvoering Titanium met Launchpakket. Dus af!

Nu na drie maanden staan er 17960 km op de teller en ik kan er dus wel met enige kilometer- en gebruikers ervaring over vertellen. Het betreft hier voornamelijk zakelijk verkeer.

Over 1 ding ben ik zeer te spreken, en dat is de uitmuntende wegligging. Mijn vorige auto (een Passat) was al niet van de weg te krijgen, deze gaat nog een stapje verder in wegligging. Ik ben namelijk een liefhebber van bochten, want rechtdoor rijden kan iedereen, en probeer deze altijd op het randje te nemen.
Geen spoor van onder- overstuur, geen breekneigingen, zelfs zonder de ESP blijft ie als een blok op de weg en zeer goed bestuurbaar. Het verbruik ben ik ook redelijk tevreden, mijn Passat haalde welliswaar 1:17, met deze kom ik niet verder dan 1:15. Maar ja, er zit dan ook 25% meer vermogen onder de kap en ik vind het alleszins redelijk.
Waar ik me wel mateloos aan stoor is dat er bij regen een inmense waterwerveling ontstaat rond de buitenspiegels met als gevolg dat ik ze af en toe bijna niet meer kan gebruiken om te kijken wat er naast me- en achter me gebeurd. Hier laat ik bij de eerst volgende beurt naar kijken (over twee weken) want volgens mij zit er iets niet helemaal lekker bij de afwatering.
Waar je eigenlijk ook totaal niets aan hebt is de ’boordcomputer’, de gemiddelde Dacia Logan geeft je meer informatie en in vergelijk met de computer van de VW slaat deze helemaal nergens op. Ik laat ’m maar staan op het tank symbooltje, weet ik wanner ik weer moet tanken.

Over de rest meer dan lof, het navigatie systeem is perfect (ook rijdend in te voeren), de filemelding en de daarbij mogelijk alternatieve route werkt uitstekend.
Stoelen zitten goed, ik ben 2.10 meter en moet wel een goede zit hebben. De been ruimte voor mijn achterpassagier is meer dan voldoende en de bagaruimte is een volwaardige verhuiswagen.

De voorruitverwarming is ook fantastisch, wil nooit meer iets anders. Snap niet dat dit niet op meer auto’s verkrijgbaar is want het komt naast het gemak ook de veiligheid ten goede. Nooit meer een beslagen voorruit.

Ik rijd er veel mee, ben helemaal tevreden maar heb nog geen fatsoenlijke foto gemaakt van mijn heilige koe. Dus daar nog even op wachten, zal dit doen na de beurt waarbij ik dan ook een update geef over de afwatering. Dus over drie weken een update.

15/6/2009
Het is even stil geweest, maar zit nu op 95750 kilometer dus ik had geen tijd om te schrijven. Ik houd het kort, deze auto is geweldig. Totaal geen problemen mee, recentelijk weer een update van het Navigatie systeem binnen gekregen, kostte me niks. Qua verbruik zit ik ook aan de goede kant, tussen de 1:15,5 en 1:17,22. Niks mis mee. En dan rijd ik veel op de cruiscontrol en soms lange stukken en doorgaans het gewone Nederlandse verkeer.

Het enige probleem voor waar ik bij de garage moest zijn is dat mijn achterruitsproeier niet werkte. Bleek er een knik in de leiding te zitten waar ze achterkwamen door het gehele plafond er uit te halen. Hierna was het ook opgelost.

Totaal geen problemen. een technisch zeer betrouwbare auto.

9,5