Ford Mondeo Wagon 1.8 TDCi Titanium (2007)
Uitvoering | Mondeo Wagon 1.8 TDCi Titanium |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Sinds 1 augustus een nieuwe baan geaccepteerd en hierbij komt weer het \'probleem\' kijken van het uitzoeken van een nieuwe auto.
Vanwege de gezinssamenstelling, drie kleine kinderen, en een jaarkilometrage van ongeveer 50.000 laat het leasebudget auto toe uit de klasse Opel Vectra, VW Passat, Ford Mondeo e.d.
De auto ga ik ook prive gebruiken dus is ruimte en met name de breedte van de achterbank belangrijk.
Gezien de hoogte van het huidige bijtellingstarief ook gekeken naar een Skoda Octavia 1.9 DSG Attractive Business.
Ik was huiverig bij het aanzien van het Skoda-embleem maar bleek bij de eerste meters proefrit volledig ongegrond, wat een vreselijk fijne auto is dit en ook zeer compleet.
Maar vanwege de breedte (er moeten drie kinderstoeltjes op rij kunnen staan) viel deze auto, helaas, af.
De volgende auto\'s zijn ook de revue gepasseerd:
VW Passat, viel af omdat voor werkelijk iedere optie fors bijbetaald moet worden.
Opel Vectra, viel af want dit is oud model, Insignia lijkt me zeker wel wat maar mag niet zo lang wachten.
Toyota Avensis, oud model.
Ford Mondeo, staat momenteel in bestelling.
Als voorloopauto kreeg ik een Mondeo Wgn 1.8 TDCI Titanium en deze auto heeft mij direct overtuigd, wat een auto!
Dit is werkelijk de enige auto, die ik heb geprobeerd, waar ik met het grootste gemak 3 kinderstoeltjes in de breedte kwijt kan en de kinderen vervolgens ook nog \'ns ruim voldoende beenruimte hebben, met de stoelen in de achterste stand.
Ik vind het, zeker in titaniumuitvoering een erg mooie en zeer complete auto, standaard voorzien van dual zone climatronic, voorruitverwarming goede stoelen, lichtmetaal (wel een ramp om schoon te houden) en mistlampen voor.
Ruimte is het toverwoord bij deze auto zowel exterieur als interieur.
De 1.8 TDCI heeft 125pk en 280NM te vergeven en loopt zeer rustig en biedt voldoende trekkracht in het gehele toerengebied, maar wel vanaf ongeveer 2000 tpm, anders slaat hij \'dood\'.
Enige optie in deze voorloopauto is een Sony audio met bluetooth en voicecontrol.
Geluid en ontvangst is behoorlijk goed.
Wegligging van deze auto is redelijk sportief, hij geeft goed door wat er in het wegdek gebeurt maar stuurt, zeker voor zo\'n zware auto messcherp.
Door de afmeting en het (gebrek aan) overzicht over de koets zijn parkeersensoren een must, een paaltje is snel geraakt!
Deze auto heeft mij overtuigd de volgende auto te bestellen welke gelukkig in voorraad staat bij Ford waardoor ik geen last heb van een levertermijn van min. 4 maanden.
Over ongeveer een week krijg ik geleverd:
Ford Mondeo 2.0 TDCI 115 PK/300NM Titanium 5 drs, in Moondust Silver.
Enige optie welke ik erop heb besteld is het Business Pack wat bestaat uit een supermooi DVD navigatiesysteem, parkassist voor en achter en voicecontrol.
Ik zal de review regelmatig updaten naar mate de kilometers verstrijken maar als deze net zo goed bevalt als mijn huidige (voorloopauto) ben ik dik tevreden.
Totaal geen, nu heb ik ook nog maar 8.000 km gereden met de auto.