Ford Mondeo Wagon 1.6 TDCi Titanium (2015)

Ford Mondeo Wagon 1.6 TDCi Titanium (2015)

UitvoeringMondeo Wagon 1.6 TDCi Titanium
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Zoals verwacht en gehoopt.

Zafira in kunnen ruilen. Jaartje in gereden, me 2x laten staan de eerst keer al na 100 kilometer. Vertrouwen dus een beetje weg. Beste punt waren absoluut de AGR stoelen.

Mondeo besteld, tijdelijk een Seat Leon gereden en maar wachten...
Wachten, wachten toch maar eens bellen.
Helaas type stoel niet leverbaar, auto was dus nog niet ingepland. *&^##& toen voorlopig wel alvast een Mondeo meegekregen. 10.000 kilometer afgelegd in een 150 pk en nu dus de 1,6 met 115 pk.

Laat ik beginnen met de keuze. Allereerst heb ik niet zo veel met merken en/of geschiedenis. Opel niet meer, dat is duidelijk, verder al alles zo'n beetje gereden PSA, VAG etc..

Zocht een station, ruim, max 20% bijtelling, luxe interieur en het liefst moet het een beetje smoelen..
Ben niet zo'n pk monster, rij lekker door, maar hoef niet als 1e weg bij het stoplicht.

Shortlist:
1). Mondeo. Eerder goede ervaring met Ford en ik vind het een prachtige wagen.
2). Passat. Nog nooit langere tijd gereden. Mooi van binnen, saai van buiten. Werd er gewoon niet heel blij van.
3). V60 D6, bijtelling was interessant, ruimte van binnen niet.

Van de Mondeo werd ik gewoon echt blij. Voelde vertrouwd, ziet er goed uit en kon deze leuk aankleden.
Kleur Lunar Sky, met de volgende opties:
* First edition pack.
* Safety pack.
* Seat comfort pack met lederen bekleding.
* Adaptieve cruise..
* Privacy glass.
* Glazen dak.

Wat valt op:
* Ten opzichte van de 150 pk, het verbruik. Scheelt met mijn rijstijl 0,8 L/100km.
* Vind het mindere vermogen niet storend, eerder relaxed.
* Adaptieve cruise is misschien niet zo'n beste keuze in combinatie met het lage vermogen. Kan ook een kwestie van wennen zijn.
* Het veel besproken scherm bevalt prima. Het is geen ipad, maar voldoet voor mij prima.
* Stoelen prima! Blijf zo'n licht interieur prachtig vinden.
* DAB valt vaak weg, zeker met bruggen tunnels. Dat was in de voorloop wagen niet, dat moet dus worden nagekeken.
* Wagen ligt als een huis op de weg, stuurt prima en is stil.
* Navigatie lijkt wat verouderd, moet ik nog verder uitproberen.

Na zo'n 4 weken stap ik nog iedere dag met een big smile in en geniet van elke kilometer. Moet er nog 177.000, kan dus nog even blijven genieten.

+ en - maar toch tevreden.

Inmiddels redelijk wat kilometers gereden, met een tevreden gevoel.
Zoals aangegeven inde titel + en -

Laten we beginnen met de verbetermogelijkheden..
- Lederen bekleding. Slijtplekken op mijn prachtige lichte zetels. Begin juli gemeld, wacht echter nog steeds op vervangende bekleding.
- DAB+ bij de voorloop Mondeo perfect, maar bij deze valt regelmatig de ontvangst weg. Dit punt zal ik melden bij de eerste beurt.
- Tot 3X een melding dat lane departure, active city etc.. het niet deden. Na de motor uitgeschakeld te hebben waren deze verdwenen. Ook dit is een punt voor de eerste beurt.
- Vraag me af of de Navi wel up to date is.
- Veel gemeld is de handrem, ook ik moet goed opletten. Pakt deze niet altijd wanneer je het snel doet.
- Lane departure vind ik niet prettig. Deze optie zal ik niet nogmaals kiezen.
- Adaptive cruise control, kan ik niet aan wennen. Duurt te lang voordat d auto weer gas gaat geven en tussenruimte is vaak dermate dat de een na de ander er voor knalt

Positief:
+ Uitstraling, ik blijf een tevreden gevoel houden wanneer ik de auto zie of erin rijdt. Een aantal keren inmiddels in een Passat gezeten, maar doet me echt helemaal niets, hoe perfect waarschijnlijk ook.
+ Stoelen zitten prima.
+ Panorama dak wordt veel gebruikt.
+ Wegligging dik voor elkaar.

Alles samen genomen ben ik heel blij dat ik voor de Mondeo heb gekozen, alhoewel er toch een aantal verbeterpunten aan zitten. Het rijke gevoel in de auto, ruimte, comfort en uitstraling maken dat ik dagelijks met veel plezier in stap. Nu maar kijken of de dealer de klachten kan verhelpen.