Ford Mondeo 2.0 TDdi 115pk Trend (2001)

Ford Mondeo
Ford MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord Mondeo - interieur

UitvoeringMondeo 2.0 TDdi 115pk Trend
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2004

Wij waren op zoek naar een occasion diesel met een fatsoenlijk bouwjaar, kilometerstand en prijs. Als ik de prijs/kwaliteit verhouding bekijk dan denk ik dat we geen betere keuze hadden kunnen maken.
Het is mijn eerste diesel dus daar ben ik niet erg ervaren mee en wat mij dan ook iedere keer weer opvalt is dat hij stationair of binnen de bebouwde kom een behoorlijk motor geluid produceert. Nu heb ik inmiddels begrepen dat de TDDI ook niet bekend staat als de stilste diesel.
Zit je eenmaal ’echt’ op de weg dan merk ik daar helemaal niets meer van. Sterker nog, daar is hij op zijn minst zo stil als al mijn vorige benzineauto"s en laat zich zeker soepeler over de weg bewegen.

De prestaties zijn geweldig. De motor weet die loodzware bak snel op te trekken en geeft een hoge topsnelheid.

Het uitrustingsniveau is netjes: airco, 4 el. ramen, 6 airbags, abs, cruisecontrol. Dus van alle gemakken voorzien. Klein minpuntje is wel dat de bediening van de cruisecontrol (op het stuur) niet verlicht is. Lekker handig in het donker zeker omdat je er maar liefst 5 knoppen voor hebt!

Grootste pluspunt van de auto is zijn ruimte. Hij is echt groot. Dit geldt op elke plek: voorin, achterin, kofferbak...allemaal ontzettend groot.

Wat mij eerlijk gezegt een beetje tegenvalt is het onderhoud. Ik moet met deze diesel om de 20.000 naar de dealer. Nu weet ik dat het bij de huidige VW diesels om de 50.000 is. Dat is toch wel een groot verschil!

Nee geen echte problemen maar ik heb hem ook nog maar een maand. Er is 1 klein dingetje waar ik binnen de garantie periode toch even mee terug wil en dat is de binnenspiegel. Dat ding hangt gammel aan het raam waardoor hij bij het kleinste hobbeltje begint te trillen wat uiterst irritant is. Maar dit zal ongetwijfeld door de dealer worden opgelost.