Ford Mondeo 2.0 TDCi 150pk Titanium (2015)
Uitvoering | Mondeo 2.0 TDCi 150pk Titanium |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
eerste ervaringen
Na twee VW's Jetta met DSG automaat dit jaar weer terug overgestapt naar Ford. Op mijn short list voor de lease heb ik deze vergeleken met onder meer de Passat, Insignia, Volvo S-60 en de Mazda 6. Uiteindelijk gekozen voor de Mondeo. De 2-liter diesel (150 pk) in Titanium uitrusting met een First-edition pakket. In de kleur Ruby Red, zoals op de afbeelding. De auto is ontzettend compleet.
Eerste indruk van de auto is zeer positief. Een heerlijke motor met meer dan voldoende pit. De 105 pk diesel in mijn laatste Jetta was toch wat aan de krappe kant. Helaas moet ik zelf wel weer de pook ter hand nemen, een automaat zat er gezien de bezuinigingen op de leasebedragen niet in. De zit achter het stuur is prima. De auto ligt goed op de weg en stuurt een stuk scherper dan de Jetta. De motor heeft voldoende koppel waardoor de auto schakellui kan worden gereden. Hoewel even wennen aan het weer zelf schakelen kan ik wel zeggen dat bak en koppeling heerlijk aanvoelen. Het schakelen gaat soepel met voldoende weerstand bij het inleggen van de versnellingen. De pook is voor perfect geplaatst.
De remmen werken prima.
Het multimediasysteem werkt uitstekend. In de test van Autoweek noemde men het systeem traag. Vergeleken met het RNS510 systeem uit de Jetta vind ik het systeem van Ford snel reageren. De ruimte binnenin goed. Voorin meer dan voldoende ruimte. Ook op de achterbank is het prima uit te houden. Kofferruimte is voor ons groot genoeg.
De adaptieve led-verlichting is heerlijk. Wat een licht bij rijden in het donker. Ook de grootlichtassistent is beter bij de les dan die van VW.
De Mondeo in de vijfdeursversie oogt sierlijk. Met de nieuwe grill en de adaptieve ledverlichting merk ik dat verkeer op linkerbaan wat sneller naar rechts gaan. De auto lijkt dus indruk te maken.
Al met al zijn de eerste kilometers goed bevallen. Eigenlijk had ik niet anders verwacht, mijn ervaringen met mijn voorgaande 5 Fords waren ook positief.
Volgens mij ga ik met deze auto met veel plezier de 180.000 kilometer volmaken. Ik houd jullie op de hoogte van bijzonderheden.
Valse start
Na de eerste kilometers met veel plezier te hebben gereden begon bij 7000 kilometer het lampje te branden van het motormanagement en ging de motor in de noodloop. Een reset hielp niet. De dealer had mij dit al verteld. Er zou een software update onderweg zijn. Na een week was deze update er. Na 300 kilometer met de update hetzelfde euvel weer terug. Dealer had bij inlezen van update al aangegeven dat vermoedelijk de EGRklep vrrvangen moest worden. Dus maar weer de auto naar de dealer. Na vervanging van de EGR klep geen problemen meer gehad.
De auto rijdt heerlijk. Ruim voldoende koppel en de auto is ook heerlijk stil. Bij normaal gebruik ligt het verbruik rond de 1 op 19. Keurig gezien het vermogen en formaat van de auto.
Nu de problemen zijn verholpen ben ik weer erg tevreden over de Mondeo. Hopen dat dit zo blijft en dat ik de sterren over de betrouwbaarheid kan opplussen.
Vertrouwen hersteld
Na de eerste ervaringen vorig jaar was het weerzien met Ford voor mij een valse start. Inmiddels loopt de auto als een zonnetje en zijn we 70.000 kilometer verder zonder problemen. Hulde aan autobedrijf Hoogterp te Oosterwolde. De Mondeo is een heerlijke reisauto. Het gemiddelde verbruik bedraagt rond de 1 op 19. De stoelen zitten heerlijk, interieurgeluid is laag en de klimaatbeheersing aan boord is top. De problemen in het begin hebben zich na software updates en vervanging van de EGR-klep niet meer voorgedaan. De 150 pk diesel is voor deze auto ruim voldoende. De wegligging is heerlijk comfortabel. Zijn er dan nu geen minpunten meer op te noemen? Nee eigenlijk niet. Ik ben weer een ontzettend tevreden Ford rijder.
Hoe zuinig is de Ford Mondeo in de praktijk?
Ford Mondeo - Mazda 6 - Opel Insignia - Renault Talisman - Skoda Superb - Volkswagen Passat - Test
Op bezoek bij Ford in Silicon Valley
Mazda 6 Skyactiv 165 - Ford Mondeo 1.5 Ecoboost
Ford Mondeo (2014) - Test
Lezersreacties (1) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.