Ford Mondeo 1.8i GLX (1993)

Uitvoering | Mondeo 1.8i GLX |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Voortreffelijke auto
Heb deze auto gekocht in 2000 bij de plaatselijke Mercedes dealer in Zeven (Duitsland). Ik had hem al een paar weken zien staan, maar wist niet goed hoe ik hem in moest schatten. Na veel wikken en wegen toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een proefrit gemaakt. Wat me op viel vergeleken met mijn Peugeot 309, was de rust in de auto. Ik kon de radio zacht zetten met 140 kilometer per uur en kon hem nog horen. Naast de goede rij eigenschappen was de luxe in het interieur de doorslaggevende reden op de auto te kopen.
Ik heb geen dag spijt gehad van mijn aankoop. Wat een heerlijke auto was het. Ik heb er 150.000 kilometer mee gereden en geen dag zonder plezier. Lange reizen waren een peuleschil voor hem. Hij heeft ons dan ook diverse keren zonder problemen naar Italië, Oostenrijk en Slovenië gebracht. Daar wij in Duitsland woonachtig waren reden wij veel naar Nederland om familie te bezoeken. Na vier uur sturen stapte je uitgerust uit. Ik kan echt geen enkel nadeel bedenken aan deze auto. Ik heb verkocht toen ik ging verhuizen naar Nederland omdat ik bang was dat ik te veel moest laten repareren om hem door de keuring te krijgen. Achteraf bleek dat reuze mee te vallen, het enige wat vervangen diende te worden waren de katalysator en de keerringen van de aandrijfassen. Zaken die makkelijk zelf te doen zijn. Ik heb tot op de dag van vandaag nog steeds spijt van dat ik die zaken niet zelf gerepareerd heb en de Mondeo weggedaan heb.
Problemen
In de periode dat ik de Mondeo in mijn bezit heb gehad hebben zich wat kleine problemen voorgedaan.
- De motor van het linkerportierraam ging defect. Dit werd door de plaatselijke dealer direct verholpen middels een noodreparatie en een week later door een definitieve reparatie, kosten toen DM. 575,=
- Lekke koppakking. Na een grote beurt verbruikte de Mondeo plots 1 1/2 lieter olie op 800 kilometer. Boosdoener een lekke koppakking, door het snelle ontdekken bleef de schade beperkt tot € 270,= koopje!!
Verder buiten het normale onderhoud in 6 jaar geen verdere schokkende problemen aan de Mondeo gehad. Kortom een topauto.