Ford Mondeo 1.8i CLX (1995)

Ford Mondeo

UitvoeringMondeo 1.8i CLX
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2003

Auto rijdt op LPG. Ik heb deze auto nu een jaar (30.000 km) en hij bevalt me wel. Het begin was even minder (zie problemen) maar verder gedraagt hij zich prima. Stuurt lekker, hij is lekker vlot, ook op LPG, en zolang je niet optrekt is hij best wel stil. Verbruik op gas is ong. 1 op 9 en hij verbruikt 1 liter olie op +/- 7500 km. Dat vind ik best netjes. Verder voelt alles een stuk steviger en betrouwbaarder aan als in mijn Escort.

Vlak na aanschaf (zonder garantie) begaf de cilinderkop het. Was waarschijnlijk al defect bij aanschaf, maar je kon er korte stukjes wel mee rijden. Was niet te repareren. Dealer heeft motor kosteloos vervangen, moest ik wel lang op wachten (3 weken), maar neemt niet weg dat ik bij een handelaar waarschijnlijk heel veel moeite had moeten doen om dat voor elkaar te krijgen en dat dat bij deze merkdealer redelijk soepel ging. Verder is er een aandrijfas vervangen (€ 180, gebruikt exemplaar) en een keer olie (€ 35). Airco doet het niet, heb ik ook nooit naar laten kijken. Voor een auto met deze kilometerstand vind ik het best meevallen.

7,0