Ford Kuga 1.5 EcoBoost 150pk 2WD ST Line (2018)

Ford Kuga 1.5 EcoBoost 150pk 2WD ST Line (2018)

UitvoeringKuga 1.5 EcoBoost 150pk 2WD ST Line
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2019

Liefde op het eerste gezicht.

Vorig jaar om deze tijd zouden we bijna op vakantie gaan, nog even naar de dealer voor een vraagje, daar moesten we even wachten, en daar stond hij, we waren allebei, meteen verliefd.
We zeiden tegen elkaar, eigenlijk hebben we zo'n auto niet nodig, we reden een ford grand c max 1.6 ecoboost uit 2011 en die was eigenlijk al te groot, helemaal nu onze oudste zoon zijn rijbewijs had gehaald en zelf een auto heeft, dus zou kleiner eigenlijk een betere keus zijn, maar het bleef de hele vakantie kriebelen en menig gesprek ging over de kuga....
Ondertussen het internet afspeurent of er nog meer waren, en in Friesland stond ook een hele mooie in het donker grijs met iets meer opties.
Meteen na de vakantie naar Friesland voor een proefrit, wat was dat een tegenvaller, de auto reed prima, maar we hadden allebei niet het gevoel.......
Dus dan maar naar onze dealer, onderweg nog even gebeld of hij er nog was het was ondertussen al 4 uur in de middag en we zouden daar pas om 5 uur kunnen zijn, maar dat was geen probleem.
We liepen de showroom binnen en daar stond hij shadow Black, verschrikkelijk mooi. Snel erin en een ritje maken, wat een verschil, dit is hem, we wisten het allebei zeker.....
Na wat onderhandelen de knoop doorgehakt en waren we eigenaar van een ford kuga 2018 st line met 150 pk, nu 10 maanden later nog geen seconde spijt van gehad, wat een genot om in te rijden, heerlijk comfortabel en soepel, de c max was pittig hard, eigenlijk net een Kart, maar de kuga is bijna Frans, zo soepel en comfortabel . De stoelen zitten zo lekker dat ik ze wel in de huiskamer zou willen hebben, en die zwarte hemel is fantastisch, helemaal in combinatie met die rode stiksels.
De kuga rijdt ook heerlijk, 150 pk is genoeg om prima mee te komen en het brandstof verbruik valt best mee, hij is zuiniger dan de c max.
De adaptieve cruise control moest ik wel aan wennen, maar nu rijdt het heerlijk relaxt.
Sync 3 in combinatie met Android auto werkt ook prima.
Zijn er dan geen minpunten zou je denken.... Toch wel de elektrische handrem werkt niet prettig, was beter geweest als hij automatisch was geweest nu is het best lastig ook omdat de hillasist het niet lijkt te doen als je met je neus een beetje naar beneden staat.
En dan fordpass, daar zie ik ook geen toegevoegde waarde van, leuk dat je op een App de Kmstand en je tank meter kan zien, maar de app zegt na 10 duizend km dat de olie aan vervanging toe is, dat is wel erg snel en volgens de dealer ook nog niet nodig om te vervangen.
Maar dit zijn kleine geen grote onvolkomenheden, de auto zorgt er iedere keer weer voor dat ik echt zit te genieten van een ritje, en dat is een heerlijk gevoel.
In januari is de kuga bij een car detailer geweest en in een dubbele glascoating gezet,, zeker een meerwaarde van de kuga.
Kan voor de rest nog weinig zeggen over onderhoud, tot nu toe nog niks aan de hand na 11 duizend km, hopelijk blijft dat ook zo, en blijft die glimlach nog heel wat jaren op m'n gezicht.

4,5

PRIVATE LEASE Ford Kuga

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens