Ford Kuga 1.5 EcoBoost 120pk 2WD Trend Ultimate (2018)

Ford Kuga 1.5 EcoBoost 120pk 2WD Trend Ultimate (2018)

UitvoeringKuga 1.5 EcoBoost 120pk 2WD Trend Ultimate
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

Fijne gezinsauto en tevens een goede caravantrekker

Ik heb de Ford kuga inmiddels zo'n 3 jaar in mijn bezit.
Mijn Peugeot 308 1.6 bluelease was aan vervanging toe en toen heb ik gekozen voor deze als opvot.
Het is een 1.5 liter benzine die vanaf de fabriek is uitgevoerd met 120pk.
Ik heb hem vrij snel na aanschaf laten chippen waarmee het vermogen is gestegen naar een acceptabele 190pk en het koppel is toegenomen van 270nm naar 340nm.
De reden hiervoor is dat ik er regelmatig een caravan (1700kg) achter heb hangen, en dan is dat extra vermogen heel erg fijn.

Inmiddels staan er ruim 105.000km op de teller er heb ik nog nooit problemen gehad met deze Ford.
Het is dus een betrouwbare auto met voldoende ruimte voor een gezin met 2 jonge kinderen.

Deze Ford kuga is niet de meest luxe uitgevoerde maar heeft desondanks toch voldoende opties om comfortabel te rijden.
Ik gebruik mijn auto voornamelijk zakelijk en zit dus ook geregeld alleen in de auto.
Het verbruik is ook acceptabel, mede door het verlagen van de maximale snelheid op de Nederlandse snelwegen maar ook het chippen van de auto heeft een positief effect gehad op het verbruik.
Gemiddeld verbruik is zo'n 7.4 liter op 100km en dat terwijl ik toch een vlotte rijder ben.

Zoals hierboven beschreven ben ik erg tevreden over mijn Ford.
Desondanks zal ik hierna geen nieuwe kuga kopen omdat ik minder gecharmeerd ben van het nieuwe model. Ik denk erover na om hem in te gaan ruilen voor een nieuwe Volvo V60.

4,3

PRIVATE LEASE Ford Kuga

Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens