Ford Grand C-MAX Titanium (2011)

Ford Grand C-MAX Titanium (2011)

UitvoeringGrand C-MAX Titanium
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Ophalen dealer

• 600 km

Heb nu 3 dagen de Grand C-Max (nieuwe model). Qua model heb ik het nooit wat gevonden, Qua ruimte had het meer gekund, de afwerking is niet wat ik gewend ben (is erg goedkoop). De Adaptive cruise control - voor mij een reden om een auto te kopen - is niet geleverd. Maar waarom heb je dan toch zo'n auto gekocht??? Ik wilde een ruime gezinsauto (7-zits) met schuifdeuren, Keyless Go, Adaptive cruise control en automaat. Verder wilde ik een handig bagage-netje (gemakkelijk te verwijderen) tussen de achterstoelen en de bagageruimte. Dat zijn eigenlijk niet veel auto's. Uiteindelijk een Ford besteld. Heb alle opties (automatisch inparkeren, navigatie, leer, achteruitrijcamera, xenon-licht, glazen dak, BLIS, 230V aansluiting, automatische achterdeur, etc.)
Bij aflevering bleek uiteindelijk niet mijn adaptive cruise control te zijn geleverd. Hier baal ik enorm van. Dit kon namelijk alleen icm BLIS (afrader, op beide spiegels zit een klein oranje lampje dat continue staat te knipperen - gelukkig kan je dit uitzetten) en parkeerverklikkers achter (zit ook weer in inparkeeroptie). Kortom ik heb 800 euro weggegooid (afgezien van de fiscale bijtelling). Ford gaat nog kijken wat ze er aan gaan doen (Fordt vervolgd).

Maar goed, vanwaar dit verslag??? Eigenlijk om te zeggen dat de auto motorisch erg goed is. Nog nooit zo lekker diesel gereden (ik heb ook ervaring met de 3.0TDI van Audi, maar afgezien van het vermogen, is deze motor veel rustiger). Ben wel even bij ziptuning geweest om de auto een extra 100Nm te geven. Helaas konden ze hem nog niet tunen, ze kijken binnenkort verder (wordt vervolgd).

Wegligging is erg prettig. Als je de stoelen hoog zet, is er achter meer dan voldoende beenruimte. De achterbanken kunnen zelf de leuning kantelen. Verder heel veel positieve verrassingen (bochtenverlichting, vertraging binnen- en buitenverlichting, bagage afdekhoes, digitale cruisecontrol).

Een sensatie is het automatisch inparkeren. Ik heb werkelijk maar 90cm extra ruimte nodig en de computer draait aan het stuur en steekt de auto in 3x op zijn plaats. Niet dat je deze optie veel zal gebruiken, maar als je moeilijk kan fileparkeren, is dit een aanrader.

Ik ben uiteindelijk ook tevreden over de ruimte in de auto. Van buiten zijn de afmetingen gering, maar van binnen voelt het goed aan.

Verder ben ik erg positief over de veiligheid. De score op de EN-cap is erg hoog. Dat merk je oa aan de solide deuren en daklijsten.

Verdere ervaringen

De adaptive cruise control stond in november 2010 wel op de lijst van de opties. Dit bleek onjuist te zijn. Dankzij de goede tussenkomst van de dealer, heeft Ford heeft mij hiervoor gecompenseerd.
De dagrijverlichting betekent wellicht dat je altijd met dim-licht rijdt. Iets wat ik eigenlijk ook had gewild (beter dan een led-lampje).
De afwerking vind ik nog steeds niet helemaal top.
Keyless go werkt niet altijd goed bij het openen van de deur.
Vandaag trouwens ook een USB-stick geprobeerd (leest heel goed MP3-files, dus alleen de stick is voldoende, "dure" MP3-speler is niet nodig).
Wil nog wel video-schermen in de hoofdsteunen (maar wel zo dat de schermen weggewerkt kunnen worden ivm inbraakgevoeligheid - dat is lastig met creme bekleding). Misschien neem ik wel gewoon netbooks (ik heb toch een 230V/150W aansluiting achterin en tafeltjes).

Oja, het komt niet goed duidelijk over op de foto, maar de zilveren elementen op het dashboard zijn heel licht zandkleurig. Dat staat wel veel sjieker.

Maarrrrr.....wat rijdt deze auto heerlijk (wegligging, zit, automaat, etc.). Eigenlijk de perfecte 7-zitter (ruim van binnen, klein van buiten, zeer veilig - dikke portieren en lijsten, "voelt" dus ook veilig). Ik ben er steeds enthousiaster over. En echt dat inparkeren is een must! Wat werkt dit goed!