Ford Fusion 1.6 16V Futura (2005)

Ford Fusion
Ford FusionFord FusionFord FusionFord FusionFord FusionFord FusionFord FusionFord Fusion - interieurFord Fusion - interieur

UitvoeringFusion 1.6 16V Futura
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2008

Wat een verademing, wat een auto!
Doet in het geheel niet onder tegenover mijn vorige auto,
een Renault Scénic, de Fusion rijdt als een scheermes is heel vast op de weg en heeft alles aan boord waar de andere merken zo over opgeven! Of moeten we zeggen dat Ford dit niet goed in zijn reclames profileert? De laatste testen zijn ook al weer jaren geleden en dus niet meer actueel.
Ondertussen wordt de Fusion Futura met zes airbags uitgerust en is de veiligheid ook sterk verbeterd.
Ondanks een iets minder pk’s is de auto net zo snel en met optrekken zelfs beduidend sneller. Al met al tot nu toe een verbaasde en tevreden Ford Fusion rijder.

Inmiddels vier maanden en 8200 km. verder en ik vind het nog steeds een heerlijke auto! Lange dingen makkelijk vervoerd omdat ook de passagierstoel omgeklapt kan worden. Het blijft een enigzins exclusieve auto wat een prettig gevoel is.
Nog steeds geen minpunten aangetroffen en de garage is een voorbeeld hoe om te gaan met klanten. Perfecte service en meedenken met de autokoper!
Alleen jammer dat sommige onderdelen (bijv. een trekhaak) zo enorm duur is bij de reguliere dealer.
Maar ja... wij Nederlanders moeten natuurlijk wel wat te mopperen overhouden!

Inmiddels alweer 12000 km. Verder en deze Fusion blijft mij verbazen! Auto’s van toch zeker 3 a 4000,= euro duurder vinden in deze Fusion zijns gelijke, alleen ben ik een stuk voorzichtiger geworden met inparkeren want de aluminium velgen zijn behoorlijk in prijs en een stoeprandje is gauw gepakt.
Bij 120 km per uur is de auto erg stil en wat zeer prettig is: de radio past zich aan bij het toerental van de motor dus bij afremmen staat niet de radio opeens keihard en en hoef je niet snel te dempen en dat komt de veiligheid weer ten goede.

Inmiddels in zes weken meer dan 3000 Km. gereden en ik blijf zeggen dat deze auto volkomen in orde is en erg ondergewaardeerd wordt.
Onbegrijpelijk dat andere Fords uitgebreid aan bod komen en de Fusion, daar hoor je niets van!
Maar... ook wel weer leuk omdat je in een min of meer exclusieve auto rijd en dat heeft ook zijn charme en vooral veel bekijks!

Geen enkele, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat er maar pas 350 kilometer mee gereden is!

Tot op heden geen kraakje of piepje te horen.

Na 3000km. niets geen problemen. Of het moet het brandstof gebruik zijn, gemiddeld 1 op 11 maar ik verwacht dat hij na de eerste beurt zuiniger zal worden.

9,5