Ford Focus Wagon 1.6 16V Cool Edition (2003)

Ford Focus Wagon 1.6 16V Cool Edition (2003)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 16V Cool Edition
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2005

ford focus 1.6 16v cool edition station

HOE WE ERAAN KOMEN :

Toen we de auto met kerst 2005 zagen, waren we niet op zoek naar een nieuwe auto. Ons Opeltje deed het nog prima, hij had maar net 110.000 kilometer gereden, dus waarom wegdoen. Maar aangezien onze zoon gek is op auto`s, gingen we naar een autoshow hier in de buurt. In de showroom stonden mooie Mondeo`s en Focussen.
We liepen zo eens rond en bleven bij deze Focus staan. Er kwam bijna direct een verkoper naar ons toe, en na wat te hebben geonderhandeld waren wij de blije eigenaren van deze focus 1.6 sw.
De proefrit kon pas later gemaakt worden omdat de auto midden tussen alle andere auto`s stond. Een kleine kras op de spiegel zou ook verwijderd worden.

DE DAG VAN OPHALEN :
Daar stond hij dan, mooi te glimmen. Toen ik erin had proefgereden reed hij stukken beter dan de opel, hij reageerd lekker op het gas. De volgende dag zou mijn vrouw in de auto gaan rijden, terwijl ik op het werk zat. Ze belt me op om te zeggen dat de auto de verwarming van de garage steeds bijna raakt als ze wil starten, Dus was de auto eruit geduwd. Die avond bleek dat ze een beetje gas gaf bij het starten in z'n 1 en dus vooruit ging.
Een paar dagen later vond ik de band erg leeg. Ik pompte hem op en ging naar de dealer. Die hebben de band nagekeken en wat bleek, had de vorige eigenaar een lekke band slecht laten plakken met een prop rubber. Dat was ook meteen fijn, een nieuwe band betalen. maar hij bleef voor woon/werkverkeer lekker rijden.

UPDATE 27.000 KM VERDER :
Na 70.000 km ging de bombine kapot. Mijn vrouw was niet ver van huis en was doorgereden. Eenmaal thuis de ANWB gebeld, die was gekomen en de bombine vervangen. Niet erg duur 70 euro, geloof ik.
3 dagen erna reden ik naar m'n werk en hoorde iets, dus ik naar de garage. Er was toen iets met de uitlaat, dat was ontzettend duur. Toch maar laten maken, ze zeiden tegen mij dat het eraan lag dat mijn vrouw 3 dagen eerder was doorgereden. Maar verder bevalt de auto perfect en stuurt heerlijk.
Ook zijn we op vakantie geweest naar de ardèche in Frankrijk. Dat hebben we in 2 dagen gereden, wel zo fijn voor de kinderen. Wat een ruimte, dat merk je dan pas. De auto reed heerlijk en al vrij makkelijk 140-160. Overigens hebben we de terugweg wel in 1 keer gedaan, dat was ook goed te doen.

ONDERHOUD:
Er moeten meestal alleen de reguliere dingen vervangen worden :
- ruitenwissers
- banden
- remschijven
- accu (op z'n tijd)
- lampen
Hij kwam de apk zonder niet veel moeite door.
Allemaal met dank aan de fijne garage Ford Tichelaar Oosterhout

UPDATE 55.000 KM VERDER:
Ik rij nog steed met een grote smile rond in mijn Focus.
We zijn van de zomer naar Oostenrijk op vakantie geweest,
op de Duitse autobahn makkelijk 160 op de teller. Hij bied nog steeds lekker veel comfort, zowel voorin als achterin. En soms wat ritjes naar brussel en zeeland. Dan is het lekker rijden en is 1.5 uur zo voorbij. Voor beginnende bestuurders (zoals mijn zoon) zijn het gaspedaal en de koppeling erg fijn afgestemd op elkaar.

UPDATE 140.000 KM:
Hij blijft rijden zonder stukken. Ik haal er soms 1 op 13/14 mee, maar dan doe ik er mijn best voor. Ongeveer 650km op één tank, het ligt er maar net aan of mijn vrouw de auto heeft of niet.
Ik maak er een sport van om zuinig te rijden.

UPDATE 147264 KM:
We al een beetje aan het oriënteren voor onze volgende auto, voor in Januari. Ik ben niet merkvast ofzo. We hebben bij de Opel garage een mooie aangeklede Zafira 1.8 zien staan, toch zaterdag maar eens gaan kijken. Misschien als we een mooie deal kunnen maken......
Ik ben n.l. bang voor komende onvoorziene omkosten, en de distributieriem die bij de 160.000 vervangen moet worden.
maar al met al zijn we heel tevreden met ons Fordje

update : 21-11-10

De laatste weken weer heerlijk gereden. Ik heb de
auto vandaag gewassen, en heb dus ook foto`s
gemaakt. De Zafira waar ik het over had is hem niet
geworden, we kwamen niet uit over de prijs, en de
kleur was niet mooi(volgens mijn vrouw). Nu kijken
we verder naar een ford focus comfort alleen dan
als demo, of als zeer jonge occasion. Wederom
hebben we weer een mooie zien staan, met de juiste
kleur, zwart. We kijken natuurlijk ook nog verder
als een ford focus, maar onze FoFo blijft gaan.

Afscheid

In het vorige verslag meldde ik al dat we een nieuwe auto wilde.
Die is er ook gekomen, het is een ford focus X-road 1.6 titanium.
Het is echt een prachtbak, er zitten ook een hele hoop optie`s op.
We gaan hem woensdag halen.