Ford Focus 1.6 TDCi 90pk Futura (2007)

Uitvoering | Focus 1.6 TDCi 90pk Futura |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
afscheid van de focus
Na 2 jaar deze Focus is bezit te hebben gehad, heb ik hem ingeruild voor een Fiesta 1.6 tdci uit 2011.
Ook deze auto (de focus) rijdt, netzo als m'n vorige auto de c-max, erg fijn. De focus heeft weinig windgeruis op de snelweg, in tegenstelling tot de c- max. De focus voelt zich op elke weg thuis, maar op de snelweg is hij echt in z'n element.
Hoewel er vaak wordt geklaagd over de 1.6 tdci, zweer ik zelf bij deze motor. Ik heb de focus dealer onderhouden en om de 20.000 km staat hij bij de garage. Het lijkt of de auto alleen maar beter rijdt. We doen dan ook met pijn in ons hart weg. We willen gewoon een wat nieuwere auto met minder km. Ook mag het wat kleiner. Vandaar de keuze voor de Fiesta. Ik zal binmenkort daar ook een review over schrijven
Voordelen van de Focus 1.6 tdci:
-fijne, erg soepele motor met prima vermogen en fijne turbo
-wegligging (sportonderstel)
-het hele rijgedrag (sturen, schakelen enz)
-alles klopt bij de focus ( en dat vind ik ook van de c-max). Geen knopjes teveel of te weinig en alles zit op de juiste plek. Dat lijkt vanzelfsprekend als je niet anders gewend bent, maar dat is ñiet bij alle merken zo.
-degelijke materialen. Kwalitatief goed
-zeer zuinig! De tank is niet leeg te krijgen!
-betrouwbaar
Minpunten:
- de stoelen van dit type (futura). Toen ik hem kocht was de bestuurderstoel al doorgezakt. Helaas geen lendesteun, dus na 1 uur is het niet prettig meer.