Ford Fiesta 1.6 TDCi Titanium Lease (2013)

Ford Fiesta 1.6 TDCi Titanium Lease (2013)

UitvoeringFiesta 1.6 TDCi Titanium Lease
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2018

Eerste review ocassion

Ongeveer 3,5 week geleden onze Ford Fiesta 1.6 TDci Lease Titanium opgehaald. Auto is uit 2013 en had ongeveer 104000 op de teller toen wij heb kochten. Gezien het groot aantal kilometers dat wij verwachten te gaan rijden (minimaal 50.000 km per jaar) hebben we gekozen voor een zuinige diesel met alle toeters en bellen.

Ik ga hier niet alle opties opnoemen, maar ik garandeer je dat je in deze versie niets te kort komt. Het rijden met een diesel vraagt altijd iets gewenning, maar al snel was ik onder de indruk van dit veelzijdige autootje. De diesel bromt heel zacht mee en vergeleken met 'oudere' diesels lijkt deze oprecht veel op een benzineauto. De motor is, zeker vergeleken met de diesels van VW, erg prettig. Draait stationair erg rustig en heeft geen vervelende brom en trilling bij stationair draaien. Dit heb ik in verschillende Volkswagen Polo's (1.2 of 1.4 TDi) wel vaak anders gezien.

Oké, als je strepen wilt trekken bij het stoplicht, dan moet je misschien even verder kijken. 0-100 komt hij goed mee met de rest van het verkeer, maar op snelheid houd hij niet erg veel over in de 5e versnelling. Verwacht dus niet een duw in je rug als je met 120 km/uur nog even naar de 140 km/uur wil snellen. Dit gezegd hebbende, dit is eigenlijk het enige 'minpuntje'. De pluspunten hebben voornamelijk de overhand. Kleine opsomming:

- Verbruik van 1 op 23 lijkt te halen. En dan rij ik gewoon lekker rap door.
- Volledige uitrusting (verwarmde voorruit etc.)
- Laag in wegenbelasting (ongeveer 225 per kwartaal)

Daarnaast zit de auto zeer comfortabel en de wegligging is, zoals we gewend zijn van Ford, erg prettig. Stuurt netjes door de bochten en heeft weinig last van overhellen. Enige minpunt is dat ik merk dat er aan de rechter voorkant soms een 'bonk' te horen is op het moment dat je over een hobbel rijdt. Ik zal dit een keer laten checken bij de volgende beurt. Voor nu ben ik zeer tevreden. Hopelijk blijft dit zo!

Klein onderhoud

Eerste kleine beurt sinds wij hem in bezit hadden gehad. Er bleken toch een aantal dingen naar voren te komen die inmiddels vervangen moesten worden. Dit is keurig opgelost onder garantie. De schokdempers achter zijn vervangen, de remmenblokken voor zijn vervangen en er was sprake van nodig onderhoud van de airconditioning. Nieuwe schokdempers zorgen voor meer stuiterende wegligging. Dit schijnt normaal te zijn, aangezien ik de auto alleen ken met schokdempers die bijna 'af' waren bij aankoop van deze occasion. Ik hoop dat dit binnenkort enigszins afneemt. Voor de rest klein onderhoud uitgevoerd en de auto rijdt weer als een zonnetje. Klein schurend geluid aan de voorkant is echter nog niet opgelost, maar lijkt niets ernstigs te zijn. Ik hoor dit voornamelijk bij het op- en afrijden van een drempel, maar monteur zegt dat dit waarschijnlijk de rubberen kap is onder de voorbumper die over de drempel schuurt. Ik vraag het mij af en denk eerder dat er iets in de ophanging/vering niet goed zit. Ik kijk dit nog even aan. Op naar de volgende 20.000km.

Lezersreacties (2) (gesloten)

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum