Ford Fiesta 1.6 TDCi Econetic Titanium (2012)

Uitvoering | Fiesta 1.6 TDCi Econetic Titanium |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
eerste indruk
Vrijdag de Fiesta 1.6 econetic titanium opgehaald, ben benieuwd hoe de auto gaat bevallen na 3 jaar in een Zafira van 2007 te hebben gereden. De Fiesta is natuurlijk een stuk kleiner, maar voorin heb je hier absoluut geen last van!! achterin is het natuurlijk wel een stuk kleiner, maar ook hier kun je nog prima zitten, zeker voor kinderen.
De kofferbak is niet echt ruim, maar ja wanneer heb je de ruimte nu echt nodig???de tijd zal het leren.
Ik ben erg benieuwd naar het verbruik, als ik de 1 op 20 haal gaat het prima.
De titanium uitvoering met X pack is erg compleet, alleen mis ik de navigatie.
Erg leuk is de voice control, hiermee kun je via je stem de cd, radio, telefoon of verwarming aanspreken. Grappig is vooral dat je via je stem de temperatuur kunt veranderen.
De prestaties van de auto zijn voor zo'n eco auto best goed. Op het display krijg je een signaal wanneer je moet opschakelen. als je dit aanhoud vind ik dat de auto niet lekker rijdt, het zal wel goed zijn voor het verbruik.......
Ik schakel dus op mijn eigen manier. De auto is wel lekker stil vanbinnen.
Over een aantal weken zal ik een update geven en dan weet ik ook iets over het verbruik.
3 weken verder
Ik heb inmiddels flink wat kilometers gemaakt met de Fiesta, en dit naar alle tevredenheid.
Toch heb ik inmiddels ook enkele mindere punten gevonden.
- besturing is wel heel erg licht, op de snelweg ben je continu aan het corrigeren.
- het geluid van de radio is niet super.
Over het verbruik ben ik ook nog niet tevreden, ik had verwacht dat de auto zuiniger zou zijn. ik zit nu op gemiddeld 5,6 l/100km en dat is toch een stuk minder zuinig dan wordt opgegeven. Ik rijd hoofdzakelijk snelweg en rij dan met het verkeer mee, dwz rond de 130 km/u.
Misschien moet de auto nog wat meer inlopen, ben benieuwd hoe andere mensen dit ervaren.
Later meer.
minder tevreden
nu inmiddels 16000 km gereden, en dus weer tijd voor een update.
Het comfort waar ik in het begin nog tevreden over was is al een stuk minder geworden. De stoelen zitten op de lange afstand niet meer lekker. Tijdens mijn rit naar vakantie (belgie) had ik veel last van mijn benen, nu krijg ik ook al last op korte stukken.
Dit is erg jammer want daardoor rijd je niet lekker meer, en gaat het rijplezier met stukken naar beneden.
Ook het verbruik is nog steeds niet goed, de fabriek zegt 1 op 24, nou ik haal met moeite de 1 op 18. Alleen op binnenwegen met hooguit 80 op de klok is de auto wel zuinig.
Kortom niet meer tevreden over de auto!!
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee