Ford Fiesta 1.6 TDCi Econetic Titanium (2011)
Uitvoering | Fiesta 1.6 TDCi Econetic Titanium |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
blij met de Fiesta
Ik heb deze auto nu precies 1 wee en heb er pas ong .500 km mee kunnen rijden. Hiervoor reed ik een aantal jaren in een Focus 1.6 tdci van 2007. Je kunt deze auto's niet vergelijken want de techniek is nu natuurlijk anders dan in 2007. Positieve punten van de Fiesta 1.6 tdci titanium (tot zover):
- fijne stoelen met lendesteun (is volgens mij optie)
- rijcomfort m.n. vering is totaal anders dan ik gewend ben
Als je over bijv. een slechte Duitse weg rijdt, merk je dat amper!
- bochtengedrag is zeer sportief. De focus wilde voornamelijk bij voorkeur rechtdoor.
- details in de uitvoering ( led lampjes in interieur bij handschoenenkastje, verlichting bij de voeten die uitgaat als jexstart, automatisch inklappende spiegels bij vergrendelen portieren, bluetoothmodule voor telefoon, climate control, getinte ramen achter, en park assist. Dit laatste is volgens mij ook een optie.
- ruime auto voor deze klasse ( ruime kofferbak ook)
- de auto lijkt vrij zuinig, maar heb dit nog niet ondericht.
- goed klinkend audiosysteem
- verder is het een leuk model en krijg ik veel complimenten over het uiterlijk.
Minpunten:
- wegligging/stabiliteit is natuurlijk minder dan de focus of de C-max. Toch merk je weinig als een vrachtwagen je tegemoet om en je elkaar met hoge snelheid passeert. Ik houd bedie handen aan het stuur, maar dat is ñiet nodig.
- deze Econetic uitvoering is verlaagd, maar is toch wel windgevoelig. Dat zal ook te maken hebben met het relatief lichte gewicht van de auto.
- ik heb wat moeite met de 2e versnelling. Als je vanuit de 1 doorschakeld, mis je power (turbo?) in de 2e versnelling. Vanaf de 3e gaat het weer heel vlot en voor in de 5e versnelling heeft de motor veel pit. Ik rijd constant met de airco aan dus misschien mist de motor daarom wat kracht in de lage versnelling. Ik zal het eens verder onderzoeken. Ik wil misschien de motor laten tunen en dan zou het allemaal wat soepeler moeten gaan.
Verder zeer tevreden. Ik was al fan van de C-max en de focus en nu ook erg content met de Fiesta.
Mijn Focus heb ik ingeruild bij Ford Sutherland Heerenveen, dus als iemand nog ee fijne en technisch zeer goede focus zoekt uit 2007, grijp je kans.
Banden: nieuw gemonteerd bij aflevering: Unirouale rainxpert. Niet mijn keuze, maar ben er tot nu toe wel tevreden over. Setcwinterbanden (merk onbekend) kreeg ik erbij.
Goede service bij Sutherland. Daar kan je terecht voor een betrouwbare occasion. Mijn focus heb ik er ook gekocht en in onderhoud gehad.
wat kilometers verder
ik heb nu ruim 20.000 km met de auto gereden. Hij bevalt nog steeds erg goed. De auto heeft een beurt gehad en ik heb een set Nokian banden op velg gekocht (winterbanden).
Verder heb ik de auto laten polijsten, zodat hij weer netjes voor de dag kan komen.
De auto is opvallend zuinig. Wij rijden regelmatig vanuit het noorden van de provincie Groningen naar Enschede. Dit kost ons zo' n 17 euro aan diesel. Veel goedkoper kan niet.
Minpunten: de voicecontrol werkt niet. Je moet in het Engels precies de juiste commando's geven. Ook het bellen via de boardcomputer lukt niet. Ik bedien dus de mobiele telefoon als ik iemand wil bellen. De carkit is verder wel prima.
Over de 2 ton
Inmiddels heb ik de fiesta ruim 13 maanden in bezit. Hij bevalt prima. Verder geen bijzonderheden of mankementen. De auto was niet goed uitgelijnd, dus dat is verholpen en helaas heeft me dat een nieuwe set voorbanden gekost.
Het valt op de de stoelen nog steeds prima zitten. De auto is erg zuinig maar daar lever je rijplezier voor in. De motor is gewoon niet soepel en vlot. Maar ja, wel extreem zuinig.
Ik had mijn auto in de afgelopen tijd al een paar keer kunnen verkopen. Mensen blijven toch interesse houden in kleine diesels. Het uiterlijk en relatief lage aanschafprijs 2e hands, speelt ook zeker een rol.
100.000 km verder
Ik heb de auto nu ruim 3 jaar en heb exact 100.000 km gereden. De auto rijdt nog steeds prima, zonder mankementen. Hik krijgt om de 20.000 km een beurt (2x klein, 1 x groot) en ik hen nieuwe remschijven laten monteren. Verder geen reparaties, behalve parkeerschade.
De auto blijft erg zuinig en ik ben zeer tevreden. Ik blijf doorrijden tot de auto grote mankementen gaat vertonen en dan g ik op zoek naar een gebruikte Fiesta. Er is voor mij geen andere, vergelijkbare auto, die dit rijplezier, betrouwbaarheid en sportieve uiterlijk kam evenaren.