Ford Fiesta 1.4 LPG Titanium (2010)
| Uitvoering | Fiesta 1.4 LPG Titanium |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 1.620 km |
Eerste km's
Afgelopen maanden ben ik op zoek geweest naar een grotere auto. Mijn Ford Ka heeft me 6 jaar lang overal gebracht waar ik zijn moest. Nadat mijn werkgever verhuisde naar een locatie (50 km enkele reis verder), was het duidelijk. Er moest een andere auto komen. Eén die veiliger, goedkoper en schoner was.
De keuze in het B-segment was/is overweldigend. Een aantal auto's hadden mijn voorkeur. Dat waren:
- de Volkswagen Polo BlueMotion,
- Seat Ibiza Ecomotive,
- Renault Clio 20th anniversary (LPG).
De Ford Fiesta was geen optie omdat er geen BPM-vrije versie geleverd kon worden.
Na een zaterdag met diverse proefritten was de eerste afvaller: De Clio
De Renault Clio viel direct af. Waarom??
- De positie achter het stuur vond ik niet lekker (ik moet er toch 30.000 km achter zitten).
- De stoelen waren ook niet fantastisch.
- Relatief hoge prijs (inclusief LPG installatie)
Ibiza of de Polo?
Daarna werd het lastig. Zowel de Ibiza als de Polo zijn (hoe kan het ook anders) erg gelijkwaardig en erg volwassen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Het zou de VW Polo worden.
Maar...
Op 11 september 2010 moest olie halen voor mijn vorige auto. Gelijk een brochure meegenomen van de Fiesta. De twijfel sloeg weer toe. Want de Fiesta is in heel testen erg goed uit de bus gekomen. In de week die volgde toch maar een proefrit en een offerte aangevraagd.
Na de proefrit was het duidelijk. Het bleef een Ford. Waarom eigenlijk?? Hieronder kort samengevat:
Polo
- Gevoel en behandeling bij de dealers. Bij Martin Schilder in Alkmaar de eerste kennismaking gehad met de VW-dealer. Deze ervaring was afstandelijk, bijna (misschien wel) arrogant. Het gevoel was, joh als jij de auto niet wilt, dan zijn er tientallen anderen voor jou.
- Het motorvermogen viel toch wel tegen.
- Prijs was vrij hoog. Inclusief de opties en het rijklaarmaken kwam ik rond de 21.000 euro.
Fiesta
- Ook bij Dekker autogroep zijn ze er wel een aantal zaken die ik anders zou doen, als ik een auto wilde verkopen. Maar goed, het gevoel was een stuk beter dan de VW-dealer.
- De proefrit heb ik gemaakt in de Fiesta 1.25 met 82 pk. De motor was al soepeler en sterker dan de motor van de Polo.
- Qua prijs ontloopt de Fiesta de Polo niet. Ook hier betaal je ongeveer 21.000 euro voor een behoorlijk aangeklede auto.
Wat is het uiteindelijk geworden?
Op 23 september heb ik Ford Fiesta 1.4 Titanium LPG in de kleur Panther Black besteld.
Met de volgende extra's:
- Sony X-pack
- Elektrische ramen achter
- Middenarmsteun
De Sony radio ziet er erg goed uit. Zelf vind ik dat deze er beter uit ziet dan de standaard. Voor mij is de 200 euro meer dan waard geweest.
Een week na het zetten van de handtekening werden de prijzen van de Fiesta behoorlijk verlaagd. Met maar liefst 2800 euro. Nu had ik al redelijke korting van 1900 euro bedongen. Dat was toch een behoorlijke tegenvaller. Na een telefoontje heb ik uiteindelijk ook 2800 euro korting gehad. Toch een leuke meevaller.
Op 12 november is de auto afgeleverd. Dat geeft je toch een apart gevoel. Je eerste nieuwe auto. De eerste keer dat ik in de auto stapte was met een grijns. Iedere keer als ik nu weer in de auto stap komt het gevoel nog steeds naar boven.
Zijn het tot op heden alleen maar positieve punten geweest, nee helaas.
- Het bereik op de gastank is beperkt. Op dit moment zo'n 350 km. Maar ja daar betaal je dan ook slechts 17,50 euro voor.
- Het tweede minpunt is het bijgeleverde opzetstuk. Het schroefdraad van het opzetstuk is minimaal. Er komt toch behoorlijk wat kracht hierop. Het gaspistool/bajonet is behoorlijk zwaar. Na twee keer tanken is dit beschadigd geraakt.
De dealer heeft dit keurig opgelost. Ik heb een nieuw opzetstuk gekregen met meer schroefdraad. Ook de aansluiting van de auto is uit voorzorg vervangen.
Bij elkaar ben ik erg blij met de auto. Erg compleet voor uiteindelijk een redelijk prijs. Tot op heden geen enkele spijt gehad van de aankoop.
Zodra ik meer km's gereden heb en er valt wat te melden, dan zal ik de review updaten.
Foto's zal ik later toevoegen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Ford Fiesta 1.25 Titanium 60pk | Sony Audio | Cruise Controle | Voorruitverwarming | Automatische Airco | Achterspoiler | Privacy Glass
- 2012

Ford Fiesta 1.3-8V Cool & Sound Airco|*98.195km!*