Ford Fiesta 1.3 Style (2005)

Uitvoering | Fiesta 1.3 Style |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ter vervanging van mijn Peugeot 106 1.1 XR heb ik recentelijk een nieuwe Ford Fiesta 1.3 8V Culture gekocht. De Culture is een actiemodel op basis van de Fiesta Style en kost tijdelijk slechts 9.995 euro. Voor dat geld krijg je natuurlijk geen overdreven rijk uitgeruste auto, maar de auto is wel voorzien van 2 airbags, ABS, stuurbekrachtiging en een radio/cd-speler met vier speakers. In vergelijking tot de 106, die mij eveneens een kleine 10.000 euro kostte, is de Fiesta echt geweldig om in te rijden. Rammels en kraakjes zijn deze ruime Duitse auto vooralsnog vreemd en alle kunststoffen voelen degelijk aan. Ook de stoelen van de Fiesta zijn een stuk steviger en bieden wat beter steun op langere ritten. De zitting van de Fiesta, een punt van kritiek voor veel bestuurders, is voor mij (1.80 m) goed op maat. De wegligging van de Fiesta is voortreffelijk en de 1.3 motor presteert voldoende om de auto vlot door het verkeer te leiden. Een snelheidsmonster is deze Fiesta met 70 pk echter niet. Wie een sneller model wil, zal moeten kiezen voor de 1.4 of 1.6 (beide 16-kleppers), maar daar hangt dan ook een aardig prijskaartje aan. Vooralsnog ben ik dus erg tevreden met de Fiesta en ik weet zeker dat er in deze prijsklasse geen auto is die meer kwaliteit, ruimte en rijplezier biedt.