Ford Fiesta 1.25 82pk Titanium (2010)

Ford Fiesta 1.25 82pk Titanium (2010)

UitvoeringFiesta 1.25 82pk Titanium
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

18e Review? 1.25 / 82 pk Titanium

U zit toch niet te wachten op de 18e review over de zelfde modelvariant, veronderstel ik. Daarmee ga ik u dan ook niet vermoeien. Ik volsta hier met een verwijzing naar de uitgebreide update van 17-10-2010 over mijn vorige Titanium, bouwjaar 2008. De ervaringen met mijn huidige zijn vanaf 17-09-2010 namelijk net zo positief als met de vorige Black Beauty. Slechts een paar uiterlijke verschillen, zie foto: de zonnebril achter en de zonneklep waren niet aanwezig op de vorige. Ook de schakelindicator in de toerenteller die opflikkert bij 2100 rpm. ontbrak toen. De kunstmatige fabrieksopgave gemiddeld verbruik van 5.6 liter/100km. is in het echt goed te benaderen met mijn zuinige ex-macho rijstijl: 5.7 (1:17.5 km.) of 5.8 (1:17.2) door o.a.: doorschakelen bij 2100 toeren, niet afremmen op de motor, maar uitrollen in de laatst gekozen versnelling. Op de snelweg max. 120 km/u., zoveel mogelijk op cruisecontrol rijden (ook op 80 km.wegen) en elke maand de banden op de juiste spanning te brengen (2.3 bar voor en 2.8 bar achter). Inderdaad, gewoon het nieuwe rijden dus. Want hoe harder je rijdt des te sneller je benzine kwijt. Doe je er wat zuiniger mee, des te beter voor veiligheid, milieu* en portemonnee.

"We have a longterm responsibility for a low emission future ... " (COpenhagen, januari 2010)